logo

plovdivclubs.com

Приятели зад бара - Мария и Венсан
Приятели зад бара - Мария и Венсан

Приятели зад бара - Мария и Венсан

публикувана на 23.02.2012 12:48

 

 

Мария и Венсан, българо-френска двойка, се остановяват преди 3 години в България с идеята да реализират една своя мечта. Историята започва още през 2005г., когато търсенето на нови хоризонти и предизвикателства ги отвежда в Южна Америка. Случайното им посещение на ферма за какао открива един нов и необятен за тях свят: този на истинския шоколад, направен на място, директно от какаовите зърна.

 

 

Ентусиазирани от новото откритие, Мария и Венсан се посвещават на изучаване на цялостния процес по изработване на шоколада. Започват експерименти в къщи, които ги водят до идеята да споделят с повече хора страстта им към шоколада като пълноценна и вкусна храна. След няколко обучения в тази област двамата решават да променят професиите си и да се посветят на шоколадовото занаятчийство.

 

 

В края на 2011г. отваря врати в Пловдив тяхната работилница "Гайо Шоколад", една от единствените подобни в Европа. Там Мария и Венсан изработват български шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. Мисията им е възраждане на стара технология за изработване на шоколад, която запазва изцяло хранителните и вкусови качества на какаовите зърна. Дългият и трудоемък процес създава богат, здравословен шоколад, без заместители, добавки или други изкуствени вещества.

 

 

Освен, че имат смелост и вяра да реализират мечтите си, Мария и Венсан редовно посещават artnewscafe. Те ще бъдат “Приятелите зад бара” на 26 февруари (неделя) 2012 между 14.00 и 20.00 часа за да споделят и да ни доближат до света на шоколада не само със сладки приказки, но и с обучение в дегустация на шоколад, демонстрация на отделните етапи на изработване на шоколада, презентация на тема: "Истинската храна: отговорност и споделяне" и разбира се дегустация на шоколадите "Гайо Шоколад

 

 

Какво ще се случи в artnewscafe:

 

 

14:00 - малки съвети за това как се дегустира шоколад

14:00 - 16:00 - предлагане на дегустация на шоколадите "Гайо Шоколад" и напитка какаов чай (какаови зърна и канела)

16:00 - 17:00 - демонстрация на отделните етапи на изработване на шоколада

18:00 - презентация на тема: "Истинската храна: отговорност и споделяне"

 

 

Инициативата “Приятели зад бара” на artnewscafe има за цел да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръщат в онези бармани, с които можеш да побъбриш на воля.

 

26 февруари (неделя) 2012

14.00 - 20.00 часа

artnewscafe, Пловдив

 


Седмична програма