logo

plovdivclubs.com

Най-великите рок хитове на ZZ Top звучат в Мармалад
Най-великите рок хитове на ZZ Top  звучат в Мармалад

Най-великите рок хитове на ZZ Top звучат в Мармалад

публикувана на 17.01.2018 10:27

Единствената БГ група имала честта да свири на една сцена с Великаните Джими Пейдж и Робърт Плант, с Рони Джеймс Дио, с Гери Мур и ZZ top - Little Big Band ще изнесе трибют на ZZtop в Пловдив.

 

Зи Зи Топ е американска рок-група от щата Тексас, гр. Хюстън.Създадена е през 1969 г. Най-популярна е през 1970-те и 1980-те год. Членовете на групата са Били Гибънс (вокали и китара), Дъсти Хил (бас) и Франк Биърд (барабани).

 

На 20-ри януари в клуб Мармалад, почитаталите на легедарната банда ще могат да чуят "Blue Jean Blues", Gimme All Your Lovin, Legs и Sharp Dressed Man и други.

 

Групата "Зи Зи Топ" е известна и с отличителната си външност. Запазена „марка“ на Гибънс и Хил са дългите бради. Освен това "Зи Зи Топ" са една от най-добрите блус групи на 70-те, а самия Джими Хендрикс казва за Били Гибънс, че е най-добрия блус китарист. Името на групата идва от Б. Б. Кинг, техен кумир, и искали да се нарекат "Зи Зи Кинг" (Z.Z. King), но името им се сторило прекалено еднакво с това на Кинг, затова решили то да бъде "Зи Зи Топ" (ZZ Top), което буквално преведено означава "ЗЗ Връх", тъй като по онова време ББ Кинг е бил "на върха". "Жилет" предлага на Гибънс и Хил 1 милион долара през 1984 г., ако обръснат брадите си публично, но те отказват.

 

 


Седмична програма