logo

plovdivclubs.com

Двойна доза културни събития в Библиотеката този четвъртък (ПРОГ
Двойна доза културни събития в Библиотеката този четвъртък (ПРОГ

Двойна доза културни събития в Библиотеката този четвъртък (ПРОГ

публикувана на 22.10.2015 02:35

Идеологията, от която се води клуб Библиотеката е да срещне изкуството, танца и забавлението на едно място, всичко това с дъх на ароматно кафе. И през този сезон в заведението отново ще се състоят много литературни четения, театрални постановки, детски работилници, изложби и много други интересни събития.

 

Ударната доза ще бъде поднесена още утре, четвъртък, от 19 часа с "Код червено: литература" и ИК "Жанет 45", които ще представят дебютната книга на Рене Карабаш - "Хълбоци и пеперуди".

 

Рене Карабаш е родена през 1989-та година. Учи във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Там завършва приложна лингвистика, след което учи и живее в Анже, Франция. През 2015 година печели първа награда за белетристика на 38-ия Национален студентски литературен конкурс в Шумен. Творчеството ѝ е публикувано на много места, сред които Литературен вестник, Liternet, Литературен клуб и други. Живее в София и не крие голямата си любов към театъра. През 2015 издава дебютната си стихосбирка „Хълбоци и пеперуди”. Повече за Код червено прочетете ТУК.

 

Малко след това, от 20:00 часа, ще можете да се запознаете с  един "стар" театър, но нов за България. Става дума за Playback театъра.  

 

Playback театърът („to play it back” - да изиграеш отново) е импровизационен театър, базиран на личните истории на хората от публиката. Той има структура, форма и  ритъм, но няма сценарий. Актьорите използват умението си да слушат, да вникват в преживяванията на другите и креативността си, за да „върнат обратно” разказаните истории. На живо и спонтанно се изпълнява и музиката към тях. Playback театърът дава възможност на всеки да избере ролята си- дали ще е участник, главен герой или зрител.

 

Playback представлението е преживяване, което не може да бъде описано - първо, защото всяко представление е уникално и второ, защото всеки участник го преживява по различен начин.

 

В събота, отново ударна вечер в Библиотеката, част от богатата музикална програма през този месец в арт-клуба. The Smugglers Collective ще ни пренесат назад във времето със Swing, Rock'n'Roll, Rhythm&Blues, Doo Wop, Electro Swing и още тонове страхотна музика от пионерите на винтидж партитата в България. Събитието има и дрес код, който ще е изцяло в духа на Гетсби. 

 

Черешката на тортата през тази вечер ще бъде най-добрата българска двойка по суинг, която ни представя на световните първенства. В тази връзка всеки запален по танците ще може да получи безплатен урок от най-добрите.

Седмична програма