logo

plovdivclubs.com

Една различна и качествена вечер в Библиотеката
Една различна и качествена вечер в Библиотеката

Една различна и качествена вечер в Библиотеката

публикувана на 22.01.2014 11:08


Една различна и качествена вечер за истинските ценителите на стойностната музика и акустичен звук с "Венци Благоев джазтет" в състав Теодор Петков - пиано, Димитър Благоев - китара, Димитър Карамфилов - контрабас, Никола Горялов - барабани, Венцислав Благоев - тромпет/флюгелхорн. Това ви очаква на 1-и февруаари от 22 часа.

Посещението на музикантите е в два дни като в неделя сутрин на 2.02 от 11.00 сутринта ще проведат занимае с малчугани проект - " ДЖАЗ ЗА ДЕЦА"

"Джаз за деца с Венци Благоев" е уникално шоу, което дава възможност на малки и големи да импровизират заедно с млади и утвърдени джаз музиканти; да се запознаят с инструментите и различните стилове в джаза.


Проектът стартира през май 2010 г. под името „Джаз за смели птици” и буквално омагьосва младата аудитория. За три години са проведени над 100 концерта в столични клубове, на джаз фестивали, в културни институти, детски центрове и др.  През 2012 г. „Джаз за деца” получава наградата „Златно перо” за принос към българската култура.



Лидер на проекта е известният български джазов и класически тромпетист - Венцислав Благоев. Дългогодишната му концертна кариера го среща на една сцена с някои от най-големите световни имена като Ранди Брекър, Чико Фрийман, Аирто Морейра, Били Кобам и др. Венци Благоев организира важни музикални събития заБългария като „Лайв Зара Джаз” в Стара Загора. Водещ е на поредица концерти в БНР, както и на фестивала „Пловдивски джаз вечери”. Създава и е артистичен директор на "Благоевград джаз фест" и "Джаз форум Стара Загора”.


През 2010 г. е удостоен с престижната награда „Кристална лира” за джаз на СМД. 25 години след първата си изява на пловдивската джаз сцена Венци е щастлив да бъде отново сред своите приятели.


Седмична програма