logo

plovdivclubs.com

Обявиха месец на коняка в Библиотеката
Обявиха месец на коняка в Библиотеката

Обявиха месец на коняка в Библиотеката

публикувана на 06.01.2016 10:52

„Месец на Коняка с главно "К" или арменско бренди АРАРАТ - 3,5,6,10 г. Заповядайте сами или с приятели и си "причинете" празник на сетивата!“. С тази покана клуб Библиотеката кани своите клиенти да се сгрят в снежните дни при тях.



От 6-ти до 17-ти януари в арт-заведението, освен да дегустирате, ще можете и да закупите бутилка коняк за вкъщи на преференциални цени.



За хората, които разбират философията на алкохола няма спор – арменските коняци са питие за ценители. Около тях витаят легендарни истории, които им придават допълнителен блясък. Но истината е, че истинският им чар е в неповторимия вкус и топлата емоция, а които е дарен всеки, опитвал някога таза конячна разновидност.



Малко повече за „Арарат“ – коняк с история, традиции и мек вкус


Армения е страна с древни традиции в производството на грозде и вино. Археологически находки свидетелстват за това, че грозде се е отглеждало в тази страна поне в продължение на 3000 години, още от времето на държавата Урарт. Древногръцките автори Ксенофонт и бащата на историята Херодот са споменавали в хрониките си вината от региона на планината Арарат.

 

Повече от 120 години Еревнаският конячен завод усъвършенства производството на арменски коняк, съчетавайки националните рецепти и традиционните технологии. Затова тази напитка възхищава с мекия си вкус, хармонично съчетаващ оттенъци на шоколад и ванилия, с наситения си аромат и кехлибарено-слънчевата игра на цвета в чашата.



Затова наистина може да се каже, че конякът „Арарат" е жива легенда, въплъщаваща духа на Армения, нейното културно-историческо богатство, стил и изисканост.

 

Дегустация :
4 вида/ 30 мл/ +сушени плодове 15 лв.
2 вида/ 30 мл/ + сушени плодове 10 лв.

 


Седмична програма