logo

plovdivclubs.com

Оратница представя нов албум в Библиотеката
Оратница представя нов албум в Библиотеката

Оратница представя нов албум в Библиотеката

публикувана на 15.10.2015 09:23

 

През есента на 2015, „Оратница" отново тръгват на национално клубно турне, с което ще представят нов албум. Тази събота (17-ти октомври) албумът ще бъде  представен в град Пловдив, в клуб "Библиотеката".


След излизането на дебютния едноименен албум на Оратница през 2012, който се радва на широка публика и невероятни отзиви както у нас, така и зад граница, сега е време за втора част.

 

По време на изпълненията си музикантите ще представят парчетата от новия албум. В музиката си групата интерпретира народната музика, смесвайки я с ритъма и вибрациите на електронни жанрове, като дъбстеп и дръм енд бейс. Добавката към традиционните вокали, кавал и тъпан пък са звуците на перуански кахон и най-древния инструмент в света - австралийско диджериду, които „Оратница" ползват.

Диджериду – Георги Маринов, с прякор “Хорхе”
Кахон/Тъпан – Петър Йорданов, с прякор “Бъни”
Кавал – Християн Георгиев ( Мерудия)
Вокал – Иван Господинов, с прякор „Попа”


Разнообразна и богата програма за месец октомври представи клуб Библиотеката тази седмица. На сцената в заведението ще се изредят група Остава, Нещо цветно, Оратница, The Smugglers collective, Проектът „Приятели", а арт заведението вече стана дом на латино танците в града под тепетата. Затова и през този месец ви очакват много страсти и танци с Afro-cuban-brazil party.

 

Ivory Twilight направиха запомнящо се участие в заведението миналата седмица. Рок-бандата  представи в събота най-новата си песен "Един", а през цялата вечер ръцете на повечето хора бяха високо вдигнати за шумно пляскане.

 

Идеологията, от която се води клуб Библиотеката е да срещне изкуството, танца и забавлението на едно място. И през този сезон в заведението отново ще се състоят много литературни четения, театрални постановки, детски работилници, изложби и много други интересни събития.

 

Ние от plovdivclubs се убедихме, че това е мястото, където  се съчетават изпълнителски, пластични и интерпретаторски изкуства. Много съвременни автрои намериха пък подкрепа от това интерсно място и постепенно се превърща в емблематично за Пловдив.


Седмична програма