logo

plovdivclubs.com

Смъртта на Дон Жуан- на сцената на Библиотеката
Смъртта на Дон Жуан- на сцената на Библиотеката

Смъртта на Дон Жуан- на сцената на Библиотеката

публикувана на 25.02.2014 12:25

 

Този четвъртък (27-ми) Театър "Грифон" СОФИЯ и Клуб "Библиотеката" ПЛОВДИВ представят бутиковото представление "Смъртта на Дон Жуан"-моноспектакъл на ЗАРО КНЕЗОВСКИ!


Ако харесвате Дон Жуан – елате, за да го обикнете. Ако не харесвате Дон Жуан – елате, за да го намразите. Ако обичате да обичате, елате. За да се запознаете със себе си.



„Смъртта на Дон Жуан” е новият проект на Експериментален Театър „Грифон”. „Е и?” – би се запитал почти всеки. И навярно щеше да е прав, ако не знаеше, че в ролята на Дон Жуан ще види актьора Светозар Кнезовски-Заро, покорил българската и световната ъндърграунд сцена с моноспектакъла си „Extasy – be in love forever”; че авторът на текста е Левена Филчева, дръзнала да пише на познати до болка теми по различен до болка начин; че небезизвестният Ивайло Диманов подари великолепната си песен „Дон Жуан” на този проект...


Но дори и да знаеше тези факти, всеки би могъл да се запита „Е и?” Защото точно този въпрос може да съсипе настроението и на най-усмихнатите оптимисти. Така както „Смъртта на Дон Жуан” може да създаде настроението, което още никой не е успял да опише. Спектакълът засяга толкова всеизвестни и обсъждани теми, че няма нищо общо с тях; така умело лавира между норми и думи, че всяко клише би почервеняло от срам. „Смъртта на Дон Жуан” е нещо, което ако пропуснете, никога няма да се отървете от тормоза на комбинацията от две обикновени буквички – Е и?


Билети само с предварителна резервация/ и на място ако са останали/
телефон: 0888 938 075 
ПС: След края на спекатакъла всеки ще може да се снима, поговори или попее КАРАОКЕ с актьора!


Текст: Левена Филчева
Костюми и светлинно оформление: Весела Вълчинова
Режисьор: Александър Кръстев
Автор на песничката на Дон Жуан: Ивайло Диманов



Седмична програма