logo

plovdivclubs.com

СПЕКТАКЪЛЪТ МНОГОКЛЕТКА ДНЕС В БИБЛИОТЕКАТА
СПЕКТАКЪЛЪТ МНОГОКЛЕТКА ДНЕС В БИБЛИОТЕКАТА

СПЕКТАКЪЛЪТ МНОГОКЛЕТКА ДНЕС В БИБЛИОТЕКАТА

публикувана на 22.04.2014 10:20

На 22-ри април (вторник) можете да се насладите на спектакъла „Многоклетка“ в клуб Библиотеката. Авторското представление е на Мариела Станчева, което представлява съчетание от унгарски разкази, писани през различни години, като най-старият от тях е от 1922-ра.

 

Текстове  са на писателите Лайош Наги, Карой Сакони и Ищван Йоркен и с музиката на Ян Тиърсен, Александър Деспла, Лудовико Ейнауди, Модест Мусоргски и Майкъл Нийман. 

 

В представлението се говори за клетката и парадокса на нашия многоклетъчен свят. За клетката на човешките взаимоотношения – запор на желания, реакции, емоции, клетката на егото, на обществото, на властта и подчинението, на общоприетото, на щампата. Клетката, в която ни вкарва страхът или в която се крием от страх, избягвайки среща със самите себе си.

 

Мариела Станчева описва своя моноспектакъл с няколко думи:

„Няколко човешки истории, които си припомня героинята ми. За нея пианото е спасение, убежище, но и капан и поредната клетка. Мелодиите отключват спомени, историите пък се доразказват чрез музиката, и после пак и пак, ноти и думи, думи и ноти… Една безкрайна взаимовръзка от клетка в клетка, малко като матрьошките. Цялото представление е като един огромен пъзел и всяко парченце от пъзела си има отделна, много важна история в живота ми“.


Мариела Станчева е печелила множество награди за работата си, сред които I-ва награда в категория артисти-професионалисти в ХХІІІ-ти Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература – Шумен 2012.

 

Носител е  на специалната награда на Община Дебрецен в ХХІІІ-ти НКИУБЛ – Шумен 2012, I-ва награда в категория студенти от ВУЗ-ове по изкуствата в ХХІІ-ри НКИУБЛ – Шумен 2010 и I-ва награда в категория непрофесионалисти в ХХ-ти.

Начало: 19:30 часа, клуб Библиотеката



Седмична програма