logo

plovdivclubs.com

Трибют на култовите System of a down в Библиотеката
Трибют на култовите System of a down в Библиотеката

Трибют на култовите System of a down в Библиотеката

публикувана на 07.02.2017 12:14

 

За пръв път в Пловдив ще се състои трибют на култовите System of a down. В тях ще се превъплатят групата HEDSHOT в състав: Радиан Василев-вокал, Емил Михайлов-Бас, Даниел Киров-вокали,китари и Стефан Трайков-барабани. Те ще се качат ан сцената на клуб Библиотеката, малко след 21 часа, а входът за вечерта ще бъде на стойност 6 лева.

 

"System of a Down" е името на едноименния дебютен албум на американската метъл група System of a Down. Албумът се появява на пазара през 1998 година и предизвиква огромен интерес сред рок обществото по целия свят с нестандартното си звучене, съчетаващо редица разнообразни стилове в тежката музика и извън нея с доза арменски фолклор, продиктуван от арменския произход на четиримата члена на групата, и текстове с ясно изразена политическа и социална обвързаност, като в някои от парчетата се засяга и темата Армения и арменския геноцид, упражняван от турците в началото на XX век.


Финалната песен "P.L.U.C.K." (абревиатура от Politically Lying Unholly Cowardly Killers) е посветена изцяло на тази тема, а индиректно геноцидът е засегнат и в песни като "War?". Арменските корени на групата се усещат особено ясно в песните "Know" и "Suggestions", но фолклорни мелодии и музикални миниатюри могат да се чуят и в редица други песни от албума. Правят впечатление и тежките рифове, които умело се преплитат с меланхолии и мотиви, които спокойно биха могли да бъдат част от блус композиция. Стиловите заигравки в албума стигат дори до някои джаз мотиви, усещащи се най-вече в парчето "Sugar", разграничаващо се от повечето от останалите песни и с по-шеговития си текст.


Врати 21.00
Вход 6 .00 лв
За резервации 0888938075


 



Седмична програма