logo

plovdivclubs.com

Ето как се забавляват чужденците в Пловдив!
Ето как се забавляват чужденците в Пловдив!

Ето как се забавляват чужденците в Пловдив!

публикувана на 26.02.2012 06:58


Знаете ли какво е да си студент по програмата „Еразъм“? Някога питали ли сте се как тези млади чужденци, успяват да се слеят със средата и да се впуснат в страхотното приключение, което им носи престоя тук? Вярвате или не, има хора, които предпочитат България за своя образователно-авантюристична дестинация. В Пловдив всяка година те са повече от 100 младежи дошли от Полша, Турция, Испания, Португалия, Естония, Латвия, Гърция и т.н.


Представете си културния шок, който изживяват, когато пристигнат в чужда страна с различни традиции, хора и най-вече – музика. От няколко години насам има доброволци от водещите университети в Пловдив, които съумяват да помогнат на всички чуждестранни студенти в града. Те носят отговорност за всичко, което е нужно на един човек, за да се чусвтва страхотно и на място там, където никога преди не е стъпвал кракът му. От настаняването, през трудностите в университета, чак до организирането на забавления, тези Еразъм доброволци се стремят да направят нашата страна и в частност – градът под тепетата, една мечтана дестинация.


И като говорим за Еразъм тези от вас, които са били по програмата или са имали възможността да чуят историите на еразъмите, знаят, че да се забавляваш и да усетиш всяка една част от културния и обществен живот на страната, която си избрал, е неизменна част от Еразъм приключението.


Многобройни партита и екскурзии из страната са само част от веселията, на които могат да се насладят нашите „пловдивски“ еразъми. На 23-ти февруари в клуб Емона беше първото за зимен семестър Еразъм парти, на което дойдоха всички чуждестранни студенти от града.


Чужденците харесват поп-фолка. Навярно виждат колко много от нас се веселят на чалгата и това им влияе. И разбира се актуалните поп и рап парчета, които можем да чуем в клуб Паша ги карат да танцуват цяла нощ. Ирландският пъб, където могат да се насладят на чаша или две автентична тъмна бира е любимо тяхно място за срещи. Посетилите клуб Плазма не са също малко. Става ясно, че не е важно от къде си или къде се намираш, а какво е в душата ти, кой стил музика те кара да се пренасяш на различното място. И знаете ли... на какъвто и език да говорим има един, който обединява всички ни – това е музиката.


Всички снимки вижте в галерията на сайта!

 

 


Седмична програма