logo

plovdivclubs.com

Кинематограф LIVE
Кинематограф LIVE

Кинематограф LIVE

публикувана на 29.05.2013 09:31


Кинематограф LIVE излиза на открита сцена с дипломния филм на завършващия НАТФИЗ, при акад. Людмил Стайков, млад режисьор Любомир Печев.


"Драсканица" разказва за системата, която подтиска индивидуализма на всеки от нас още от деца, системата, която не зачита инакомислещите на установените правила хора. ТЯ ни учи, че всяко различие е признак на бунт, а това по нашите ширини все още е "лоша" дума.


Това е историята на 5-годишния Пепи, който заключвайки се в склада на детската градина и отказвайки да комуникира с възпитателите си, ще ги постави на прага на безсилието. Единственият начин Пепи да излезе е да бъде разгадана рисунка, която той им пуска под вратата като ключ, рисунка, напръв поглед, изобразяваща просто спирала, а по средата- точка. Ключът е във въображението, ще го намерим, ако за малко поне успеем да излезем от стереотипното си мислене и макар вече възрастни хора, ще научим неподозирани неща от едно дете, което ще помогне и на нас зрителите да... разгадаем рисунката.


Филмът е селектиран на Short Film Corner в Кан през 2012, както и на българския фестивал "Златна роза". Режисьорът събира на екрана едни от любимите български актьори като Татяна Захова, Янина Кашева, Павел Попандов, Искра Донова и Нина Димитрова, а в ролята на малкия Пепи е 8-годишният Константин Костов. Лентата е финансирана от Националния Филмов Център, както и от Американската фондация за България.
 


"Драсканица" на Любомир Печев може да видите тази вечер в "Конюшните на царя". Входът е 5 лева, плаща се на място. Започва в 21:00 часа.


ИНФО: "За Пловдив"



Седмична програма