logo

plovdivclubs.com

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени LIVE
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени LIVE

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени LIVE

публикувана на 30.06.2014 11:14

След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завърна към концертния живот заедно с музикантите от оригиналният си състав от 90-те години - Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко или както те сами се наричат с ирония: "Обичайните заподозрени". Това е бандата, с която Стефан записва хитовите си албуми "…Към", "Пропаганда, Хромозоми, Силикон", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Революция" и "Обичам те, мила", достигнали общ тираж от над 250 000 копия, прави три национални турнета, става два пъти изпълнител на годината на България – 1999 и 2000, а през 2008 е номиниран за изпълнител на десетилетието от музикална телевизия ММ.

 

В периода март 2012 - ноември 2013, групата изнася над 30 успешни лайфа в препълнени клубове, зали и открити пространства. Някои от тези лайфове бяха включени в издаването на двойния концертен албум "Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени: LIVE". В началото на 2014, бандата стартира подготовката за нов студиен албум с идеята той да бъде готов до края на годината.

 

Концертът Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обикновено е изпълнен с много настроение и позитивна емоция. Два часа музика за антистрес презареждане. Бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Групата представя всички най-популярни хитове на Стефан без изключение - "Рай", "Към", "Едно", "Аз ли съм или не съм", "Бряг с цвят най-зелен", "Да", "Силикон", "Пропаганда", "Вълк", "Фойерверк", "Хромозоми", "Хеликоптер", "Обичам те, мила".

 

Публиката ще има шанса да почувства тръпката от енергичните сола на Иван Лечев и Мирослав Иванов, виртуозните бийтове на барабаните на Стоян Янкулов и неповторимия стил  на  Еко. Допълнителен бонус е 20-минутната солова част, в която Стефан, с акустична китара, представя стари или неиздавани парчета от ранния си период.

 

Поради музикалното разнообразие в репертоара на Вълдобрев, съдържанието и форматът на концертите могат да бъдат много вариaтивни - в зависимост от повода, пространството или финансовите параметри на събитието.

 

Основна е версията с пет-членната група музиканти. Тя е предназначена за клубове, партита, големи зали, рок-фестове или открити пространства, вкл. стадиони. В немалко случаи, когато спектаклите са се състояли в театрални, оперни или концертни зали, със своите брилянтни импровизации се присъединяват и още трима "обичайни заподозрени":  Мишо Йосифов - тромпет, Вили Стоянов – тромбон  и Наско Хаджиев - саксофон и кларинет. Тогава Стунджи хваща тъпана, Иван взема цигулката, Стефан сяда на рояла и сетът от песни е последван от шеметен инструментален блок с балкански, латино, класически и джаз композиции, създадени от Вълдобрев за любими български филми и театрални представления.

 

Трета, различна версия е тази с камерен симфоничен оркестър, представящ някои от филмовите теми и включващ се към бандата в някои от хитовите песни, придавайки им ново  звучене.

 

Често към лайфовете на "Обичайните заподозрени" се включват и едни наистина специaлни гости в лицето на Рут Колева или Арабел фон Караян, придавайки допълнителен благороден блясък на шоуто с присъствие и талант.

 

05.07, събота, 21:00, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени в Конюшните на царя


Седмична програма