logo

plovdivclubs.com

Този петък официално откриват Конюшните
Този петък официално откриват Конюшните

Този петък официално откриват Конюшните

публикувана на 02.06.2015 10:39

Официалното откриване на новия сезон в Летни сцени Конюшните на царя ще се състои на 5-ти юни. Acoustic Corporation ще бъдат специалните гости на събитието за началото на 18-я сезон, в сърцето на Стария град. Те ще се качат на сцената  заедно с FM (funky miracle).



Музиката на Acoustic Corporation е стилово разнообразна, примесени са funk-rock, swing, reggae & balkan ethno music. Музикалната палитра се изпълва от акустични китари, закачлива брас секция, автентичния звук на кавала, грууви бас линии и еклектични барабани. Текстовете са основно англоезични и емоционално ангажирани, а мелодиите са с позитивен емоционален заряд.



Иво Матеев - китара, вокали
Иван Мелин - тромбон, вокали
Александър Михайлов - саксофон, кавал
Георги Узунов – бас
Николай Цеков – ударни
Теодора Матеева-Dochie – вокали



Funky Miracle са млада фънк банда, създадена преди 3 години. Въпреки краткото време, откакто са на сцена, имат зад гърба си участия на фестивали като Spirit of Burgas, Coca Cola Happy Energy Tour и др. Подгравяли са на големи сцени Ману Чао, Акага, Джеймс Артът и др. Свирят както авторска музика, така и кавъри. Съвсем скоро се очаква първият им сингъл с видео клип на песента "С моите хора".



Симо Желязков - вокал
Влади Мичев - тромбон, кийборд
Жоро Стойков - тромпет
Пламен Денчев - пиано, вокал
Илия Колев - китара
Евден Димитров – бас
Радо Казасов – барабани

 

Няколко дни преди това, на 3-ти юни (сряда) ще е и неофициалното откриване на сезона, с един много специален концерт. Той ще е част от поредица от концерти,  които пресъздават музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк в средата на миналия век-Harlem Jazz. Експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус, както и ударна доза грууви boogaloo. А за това Spanish Harlem издание ще имаме и леко афро-карибско и фънк влияние.


Още с първите секунди музика на живо ще се пренесем в една от най-горещите точки на Ню Йорк - кварталът, известен като Spanish Harlem. Тук се намира един от най-важните клубове в историята на джаза - Minton's Playhouse. Точно тук, на среднощните джемове в началото на 40-те години, алто саксофонистът Charlie Parker, тромпетиста Dizzy Gillespie и китариста Charlie Christian поставят началото на бибоп музиката. А преселилите се през 60-те години в квартала музиканти от Пуерто Рико създават стилът The latin boogaloo като смесват блус схемата и джаз импровизациите с латино ритмите и конга перкусиите.


Росен Захариев-Роко - тромпет и флюгелхорн
Петър Георгиев - китара
Димитър Карамфилов - контрабас
Атанас Попов - барабани



3-ти юни (сряда) от 21:00 в Конюшните на Царя (ул. Съборна 40). Вход: 10 лева. Резервации: 0889 814255


5-ти юни-Grand Opening -Начало: 21:00 Вход: 10 bgn Резервации: 0889.814.255


Седмична програма