logo

plovdivclubs.com

Виртуози на китарата гостуват в Конюшните
Виртуози на китарата гостуват в Конюшните

Виртуози на китарата гостуват в Конюшните

публикувана на 19.08.2014 01:18

 

Виртуозното китарно трио - Иван Лечев от ФСБ, Цветан Недялков от Ку-ку бенд и Веселин Койчев от Бели, зелени, червени, за пореден път ще представи впечатляващия си общ проект.

 

"Acoustic trio 3000" са избрали летни сцени Конюшните на царя, където ще акустират на 20-ти август, сряда, от 21:00 часа.

 

Трима от най-добрите български китаристи отново ще взривят публиката с авторски композиции, както и с произведения от световни композитори. Стиловете ще варират между world, jazz, classics, acoustis и flamenco.

 

"Acoustic trio 3000" е съставено от тримата несъмнено виртуозни китаристи - Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Формулата отдавна е изпитана на световния музикален пазар в различни варианти, най-популярния от които бе този на Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия.

 

У нас формата се изпълва с музикално съдържание от трите китарни остриета на едни от най-успелите български групи. Иван Лечев е от ФСБ – единствената наша група, която печели Грами през 1990 година, за аранжимент на албума на Хосе Фелисиано. Цветан Недялков е от най-успешната и популярна българска група в последните години – "Ку-ку бенд". Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация "Бели, зелени и червени" и преподавател по китара в ПУ "Паисий Хилендарски".

 

Общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти, за да създадат една много специална ударна китарна формация. Едва ли можем да намерим други китаристи у нас, които да съчетават рок, джаз, етно и еуфория с такава лекота и които да владеят китарата с такава харизма.

 

Средата на седмицата, в сърцето на Трихълмието, ще звучи акустично. Главни виновници за това ще бъдат Цветан Недялков, Веселин Койчев и Иван Лечев.

 

Билети на цена от 10 лева ще се продават на място, непосредствено преди началото.


Седмична програма