logo

plovdivclubs.com

Висока проба изкуство през лято 2014 в Конюшните на царя
Висока проба изкуство през лято 2014 в Конюшните на царя

Висока проба изкуство през лято 2014 в Конюшните на царя

публикувана на 10.06.2014 04:28

 

Висока проба изкуство през лято 2014 в "Конюшните на царя" ще имат възможност да видят и чуят пловдивчани - така определи програмата собственикът на клуба Александър Секулов преди старта на сезона. Той започва утре /11.06/ от 21:00 часа с концерт на Деница Серафим и театралния композитор Калин Николов. 

 

"Тематичните вечери на открито ще задоволят изтънчения вкус на пловдивската публика, която е една от най-хубавите в страната", заяви още поетът. 

 

Той раздели всички 30-35 изпълнения през това лято в четири жанра, като на първо място постави т.нар. "Женски гласове", сред които попадат Белослава, Мирослава Кацарова, Марина Господинова, Нора от Гласът на България и Compact Voices. 

 

Освен тях в програмата ще има по-малко и за любителитe на Джаз, Поп и Блус стилове (Всички събития може да видите в секцията "Събития"). 

 

Между изпълненията, които ще привлекат публиката в Стария град Секулов постави Стефан Вълдобрев с неговата банда "Обичайните заподозрени", които идват на 5-юли, събота от 21:00 часаТой сподели, че лично е помолил актьора да направят нещо неповторимо, което да грабне всички гости и подчерта, че изпълненията на Вълдобрев са дело на специална предварителна подготовка.  

 

Половината от група P.I.F, в лицето на Димо Стоянов и Иван Велков, пък ще представят Тribut на Depeche mode на 11 юли. Бандата е традиционен гост в лятната програма на Конюшните, като цялата ще се представи в пълния си блясък в края на август. 

 

Александър Секулов наблегна на болната тема на Пловдив - за опазване на културните паметници на града. Екипът на mediacafe разговаря с него преди месец, като може да видите това от видеото по-долу. 

Опазването на обект като Конюшните е важна част от облика на Старинен Пловдив.  През зимата той е пуст, в къщите, които са исторически паметници не се случва нищо. През лятото нещата са различни, но собствениците хвърлят доста усилия, за да възобновят обектите след щетите, нанесени от недоброжелатели. 

 

"Ние стопанисваме мястото от много години и преди всяко лято правим огромни ремонти, които струват страшно много средства и усилия. Мястото е разбивано многократно, като представете си се крадат даже и кабелите от стълбовете. Стария град не се опазва добре, като цяло и това е голям проблем. Мисля, че Общината би могла да помисли повече в тази насока", сподели Сашо Секулов.  

 

Преди 18 години на мястото на Конюшните на царя е имало сметище. За да се случи това място като културна сцена, се положиха много усилия, без нито един лев от общината, каза още Секулов.

 

"Хората идват в града, заради духа, заради историята, а една голяма част от това е Стария град, в частност и клубната култура тук. Смятам, че ние сме една неразривна връзка с всичко това - концертите, театралните постановки, ученическите събития и всичко, което сме създали през годините. Всичко това е една добра реклама за града ни, която трябва да се представя, но за съжаление няма къде да се види", добавя още Секулов.

 

Той предлага да се направи една програма за лятото, която да бъде позиционирана на централни места в града 

 

"Не казвам само за нашия клуб, така може да бъдат рекламирани още Лятното кино със страхотната им театрална програма, както летния театър на Пловдив", добави още поетът.

 


Седмична програма