logo

plovdivclubs.com

Лятно Кино Орфей - Calibro 35
Лятно Кино Орфей - Calibro 35

Лятно Кино Орфей - Calibro 35

публикувана на 07.06.2012 12:15


Чували ли сте за Calibro 35? Може би не сте? Но сте чували за Енио Мориконе... Тогава колко сте изпуснали....


Ето кои са те: Calibro 35 се нареждат до имена като The Meters и Aerosmith в саундтрака към RED,известен в България като Б.С.П. (Бесни Страшни Пенсии) и с участието на Брус Уилис, Морган Фрийман и Джонс Малкович. Италианците са поканени да направят и целия саундтрак към филма “Said”, техни композиции се използват в "Ангели на злото", режисиран от Микеле Плачидо, в "La Banda Del Brasiliano" на John Snellinberg, както и в сериала „Дневниците на вампира”.

 

Calibro 35 са:
Enrico Gabrielli – синтезатори, саксофон, флейта (клавишни за Mike Patton)
Massimo Martellotta – електрическа китара (китара за Stewart Copeland)
Luca “Nano” Cavina – бас китара
Fabio Rondanini – барабани и перкусии
Tommaso Colliva – звук и концепция (продуцент на Muse и Franz Ferdinand)

 

Към момента Calibro 35 са на дълго турне в Европа за представянето на новия си (трети) албум от 2012 година „Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale” („Всяка връзка с реално съществуващи лица и събития е напълно случайна”). Албумът е записан изцяло в Бруклин, Ню Йорк и съдържа 10 нови авторски композиции и две неиздавани преди това бижута. Този трети студиен проект продължава и доразвива идеите на квартета - Fuzz китари, изкривен орган, пулсиращ бас, които водят до хипнотични дълбини, пълни с фънки атмосфера.

На 21-ви юни почитателите на качествената музика в България ще имат възможността да станат част от европейското турне на една от най-актуалните групи в света, която пресъздава по неповторим начин и с оригинални композиции атмосферата на класическите детективски и гангстерски филми от 60-те и 70-те години на миналия век. Групата, с която Куентин Тарантино тепърва ще работи, основана от продуцента на Muse и Franz Ferdinand, китаристът на Stewart Copeland от The Police и клавирът на Mike Patton с гангстерския фънк-джаз проект: Calibro 35! Единственият концерт в България от европейското турне на групата е в Пловдив, 21 юни в лятно кино Орфей.

 

 

 


Седмична програма