logo

plovdivclubs.com

12 УЧЕНИЧЕСКИ РОК БАНДИ ВЪВ ФИНАЛНИЯ ЕТАП НА S`COOL ROCK FEST
12 УЧЕНИЧЕСКИ РОК БАНДИ ВЪВ ФИНАЛНИЯ ЕТАП НА S`COOL ROCK FEST

12 УЧЕНИЧЕСКИ РОК БАНДИ ВЪВ ФИНАЛНИЯ ЕТАП НА S`COOL ROCK FEST

публикувана на 07.09.2016 10:38

 

Вторият етап от S`COOL ROCK FEST ще се проведе този уикенд в Парк Лаута, Пловдив. Това е същинското провеждане на фестивала и с продължителност 2 дни – 9 и 10 септември.

 

Участие ще вземат 12 страхотни ученически рок банди от общо 22-те, изявили се в предварителните концерти от март до юни, а всеки от фестивалните дни ще бъде закрит от утвърдена пловдивска банда.

 

Всички участници ще получат награди, а най-добре представилите се ще получат и покани от присъстващи организатори на други фестивали. Техен ментор ще бъде Димитър Кърнев – китарист на рок група Д2 и композитор, както и организатор на конкурса „Голямото междучасие“.

 

S`COOL ROCK FEST е младежки фестивал за авторска музика, който цели да предостави легитимна трибуна на новоизгряващи рок групи, търсещи изява със собствено творчество. По тази причина, фестивалът няма конкурсен характер, не се присъждат места и не се търси материалния стимул. Според условията, групите трябва да представят три авторски песни и преминават през два етапа. Целевата група за участие в проекта са млади български музиканти на възраст между 14 и 22 години.


Провеждането на китарни клиники и уъркшопове като съпътстващи мероприятия на S'cool Rock Fest има за цел подкрепа, равитие и насърчаване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история - стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, както и показване на инструментални техники, представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.


Популяризирането на заниманията с музика или изкуство, под каквато и да е форма, е от съществено значение за преодоляване на напрежението и отрицателните емоции в социалния аспект на нашето съвремие и на липсата на креативност. Единствено постигането на такава среда би осигурила устойчива база, на която да се развиват вдъхновението, креативността и предприемчивостта – основни опорни точки в културното развитие.



ПРОГРАМА:

9 СЕПТЕМВРИ - Начало 18:00
Flipstick
Seconday
Salvation Denied
Lost In Eternity
Bloodrush
AxeZ
RIFFLEJACK

10 СЕПТЕМВРИ - Начало 18:00
\ the Dust /
Moist
From The Ashes
Unveiling The Last Piece
Church of Destiny
Panic Station
Enthronement

 



Място: ПАРК ЛАУТА
ВХОД СВОБОДЕН

 

СНИМКИ и ВИДЕО от последния концерт на Д2 в Пловдив може да видите ТУК, както и участието на Легендите в Пловдив с видео и снимки вижте ТУК


Добрите музикални събития в Пловдив ще намерите ако посетите PlovdivCLUBS.com




Седмична програма