logo

plovdivclubs.com

Айляк Фест в Пловдив за четвърта година
Айляк Фест в Пловдив за четвърта година

Айляк Фест в Пловдив за четвърта година

публикувана на 16.07.2014 01:58



През последните петък и събота на август Пловдив ще приветства за четвърта година "Айляк Фест" (I Like Fest). Датата е 29-30 август, а мястото е "Младежки хълм” - под открито тепе. Събитието ще се проведе от 14:00 до 02:00 всеки ден, а музикалната програма е организирана тематично в две части - “етно айляк” и “клубен айляк”.



Хедлайнер на първата вечер са излъчените като победители от сръбският фестивал в ГУЧА - "Кристиан Азирович Оркестър". Музикантите завоювали първото място на ГУЧА 2013 , пътуват до Пловдив специално за да пренесат духа на ГУЧА сред градът на тепетата. Участие ще вземе и популярната акустична формация ОРАТНИЦА, а вечерта ще бъде озвучена и от проекта на Иван Шопов - Balkansky dj set, който изследва срещата на електронния авангард с етно звуците от Балканските страни. Участие в първият ден ще вземат още Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен.



Водещото име във втората вечер е нашумялата родна хардрок банда Smallman, която ще представи аудио-визуално шоу. Тук се включват и рокерите Plastic Bo и пловдисвската група Габана. В този ден ще се изяви на сцена и родния реге-дъб експериментатор с артистичен псевдоним Sofia Dub Club. Вечерта ще бъде завършена с двучасов дръм енд бейс сет от дойена на родната дръм енд бейс сцена - Targy от Hard Music and Sounds United.



Освен музикалната програма айляк фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби.



Билети за фестивала можете да закупите от мрежата на Евентим на цени от 10-15лв на предварителна продажба, и 15-20лв в дните на събитието.



Седмична програма