logo

plovdivclubs.com

АНСАМБЪЛ БЪЛГАРЕ
АНСАМБЪЛ БЪЛГАРЕ

АНСАМБЪЛ БЪЛГАРЕ

публикувана на 13.09.2018 01:02

Премиерата на нов мащабен проект, ко-продукция на Национална импресарска мрежа и Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ се състоя на сцената на Античния театър естествено при огромен интерес


Ансамбъл ,,Българе‘‘ са от онези български формации, ако поне веднъж си чул за тях и си присъствал на на участие то задължително ще повториш


На 11-ти септември за Пловдив бе премиерата на спектакъла ,,Кога ще ни стигнат американците?‘‘ пред препълнения Античен театър. Уникалният спектакъл бе с продължителност два часа, през които той имаше за цел въображаемо да разходи публиката из всяка държава, показвайки нагледно как за българина няма невъзможни неща, няма танц, който да се опре да българския талант.

 

Вечерта пък бе открита с Крум Крумов, чийто присъствие с хумористичен характер на сцената забавляваше и увличаше гостите на представлението цяла вечер. 

 

Първата държава беше Турция, показвайки нагледно турски народни танци и техните носии. Представлението премина през Гърция и традиционното сиртаки, продължи с Италия, разходи ни през горещата Испания и романтична Франция. Последва надсвирване с традиционна българска гайда и такава от Острова, със специфичните ритми и за двете държави.

 

Обиколката по света продължи към Англия с вокала на група Ахат – Звезди, премина през окена, за да акостира в САЩ и страстната Латинска Америка, след което направи обратен завой към братска Русия и накрая ни върна отново в нашата си незаменима България, за да може ансамбъла да ни отведе нагледно към богатството на българската народна музика с танцовите обичаи през всяка една от географските области.

 

Наред с ансамбъл „Българе“, на сцената видяхме още тримата български тенори „Уникалните гласове“, прекрасните сопрана от триото „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни Тон, неповторимата Bella C, родопския славей Албена Вескова, „Интро квартет“, примабалерината Веса Тонова, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от „Денс стейшън“ и други популярни изпълнители.

 

Спектакълът завърши толкова грандиозно, колкото бе неговото началото. С познатата и обичана песен на Тодор Колев ,,Как ще ги стигнем америкаците?‘‘ цялата пловдивска публика бе на крака пеейки познатите рефрени, а на сцената се развяваха гордо българските знамена.


Седмична програма