logo

plovdivclubs.com

BALKAN CONNECTION тази събота в Soundtrap
BALKAN CONNECTION тази събота в Soundtrap

BALKAN CONNECTION тази събота в Soundtrap

публикувана на 16.02.2016 05:32

 

Едно от събитията в клубния календар на месец февруари, което безспорно внася свеж оттенък на пловдивската електронна сцена, е Balkan Connection.  Негов специален гост ще бъде диджей и продуцент от Гърция - Jorgio Kioris. Mузикалната му кариера стартира през далечната 2002 г. като постепенно стила му преминава от electronica през progressive house и techno. Роден в Кавала, Гърция той има няколко резиденции, а съвместно с негови приятели - диджеи организират доста емблематични събития из целия полуостров.

 

Освен като артист с многобройни участия в европейските клубове, в музикалната му биография са вписани и десетки релийзи за водещи лейбъли, като Replug, System Recordings, Mirabilis Records, Crossfade Sounds и др. Jorgio Kioris е познат още и като CEO & Music founder на Bloque Festival. Ежегодният фестивал се организира от 2011 г. насам и набира все по-голяма популярност. Всяко издание събира фенове от много страни, а хедлайнери са били световни имена като Cid Inc. Darin Epsilon, Lank, DJ Tarkan, V-Sag, Luis Junior и т.н.

 

Партито на 20.02. в Sound Trap ще бъде и с участието на друг изявен артист -  d-phrag. Под този псевдоним работи и издава българинът Иван Филипов. Зад гърба си, освен като диджей, той има и солидна биография като графичен дизайнер, а от няколко години е и факторът, отговарящ за музикалната селекция на BC2 Records (Balkan Connection 2). Следвайки усета си към качествената продукция, само за година и половина той успява да изведе лейбъла до водещите места в изданията на техно и прогресив хаус.  Балканската връзка личи и в името на самото събитие. Форматът на поредицата обединява по един или друг начин артисти, свързани с лейбъла BC2 Records и с електронната култура като цяло. Организаторите от Incubator и Sound Trap неведнъж са изразявали своята подкрепа за талантите, а самата локация е място, създадено с тази цел.

 

Логично, в списъка на имената, които ще застанат зад пулта през вечерта, е и друг утвърден български диджей и продуцент - Toppy. Той е от Пловдив, но музиката му вече е световно популярна. През изминалата година негови парчета на няколко пъти попадат в чартовете на Beatport Must Hear Progressive House и Featured Releases. Васил Михов или Toppy освен чрез своите авторски продукции е популярен и с шоуто си Perceptions, в рамките на което освен радиопредаване има и редица партита в различни клубове. Започвайки своята кариера още през 2005 г. той печели 3-то място на националния конкурс за ремикси "За България 2005" с клубна версия на фолклорното парче "100 каба гайди". Сериозните познания по електроника и хардуер му помагат непрекъснато да надгражда своя неподправен талант чрез упорита работа в студиото. На партито в SoundTrap на 20.02. Toppy ще представи ексклузивен 2ч. сет от нови и неиздавани парчета, както и много авторски продукции.

 

 


Седмична програма