logo

plovdivclubs.com

БТР представиха най-новия си албум "Защо" пред стотици в Пловдив
БТР представиха най-новия си албум

БТР представиха най-новия си албум "Защо" пред стотици в Пловдив

публикувана на 23.06.2015 10:18

Най-успешната българска рок група Б.Т.Р. направи паметно участие в града под тепетата снощи. 2 часа с тежък саунд и пред близо 600 пловдивчани групата на 2014-та година представи последния си албум "Защо", както и някои от най-новите си парчета. Музикантите, които имат вече 22 години живот на сцена и 10 албума за гърба си показаха и един от последните си клипове заснет на Античния стадион в Пловдив и едно различно лице премесено с български фолклор. 

 

Хората, дошли да слушат БТР на живо под звездите, се настаниха, като на театрален спектакъл на лятното кино, нещо абсолютно нетипично и "забранено" за концертите на бандата. Липсваше масовата продажба на бира, която се лее обилно на такива събития, а пушенето, по традиция в киното също не бе позволено, което направи страшно добро впечатление на десетките родители довели децата си на лайфа. И сякаш, за да бъде всичко в тон пловдивчани бяха подканени да изключат телефоните си и да не снимат с фото апаратите, което провокира широки усмивки в тях.

 

Тактиката на БТР за един различен live се потвърди и с това, че Наско не побърза да вдигне феновете си още от самото начало на крака. Той остави емоцията на пловдивчани да бошува и сама да надделее в тях, като след близо 30 минути зазвуча хита "Цвете от луната", което провокира всички да избухнат, като под сигнал.

 

В началото на концерта БТР представиха и най-новия член на бандата, който замени напусналия през февруари Кирил Божков. И без Мариана Попова феновете бяха с пълен глас "Несбъдване", а малко след това на сцената се качиха и тримата студенти от АМТИИ - Емо, Милко и Явор, които заедно с рокаджиите и фолклорен ансамбъл представиха един от последните проекти "100 Надежди", които се прие страшно добре от публиката. След два час рок БТР завършиха по традиция с култовата си песен "Спасение", а стотиците пловдивчани ги аплодираха повече от 10 минути. 

 

Чуйте какво споделиха Славчо и Наско за рока в България, минути преди да се качат на сцената на Лятното кино.

 

Повече може да прочетете ТУК


Седмична програма