logo

plovdivclubs.com

БТР с клип към сингъла Моята сила
БТР с клип към сингъла Моята сила

БТР с клип към сингъла Моята сила

публикувана на 09.10.2017 03:46

 

„Моята сила” е първият сингъл  от новия албум на Б.Т.Р., чиято премиера – концерт ще бъде на 29 март 2018 г. в зала 1 на НДК. На този етап проектът включва 10 песни, с определено  завръщане към твърдия звук.  „Невидими стени” е  следващото заглавие, което скоро ще бъде в ефир и разказва за ограниченията, които ни налагат нашите собствени страхове.   Видеоклипът към новия сингъл  на Б.Т.Р., „Моята сила” вече е факт. Автор на музиката и текста е Славчо Николов, аранжиментът е на Б.Т.Р.

 

Както в клипа на  „Несбъдване”,  така  и сега Б.Т.Р. залагат на филмовата визия. Но докато „Несбъдване” е в стилистиката на фентъзи филмите, в  „Моята сила” сюжетът е по-близо до екшън драма. Обратно на клишето, водещата роля в клиповете да  се изпълнява от вокалиста, тук главната актьорска задача е делегирана на басиста Иван Калфов. Неговият герой е въвлечен в престъпна история, унищожавайки архив, който уличава жената, която /може би /обича  докато останалите от групата се опитват да му помогнат.

 

В ролята на мистериозната жена е моделът Олга Модева.  Филмиран е точното определение за  видеоклипа на „Моята сила” – визията, монтажът, начинът,  по който се развива действието и разказва историята е изцяло в кино стилистика. Екипът,  заснел видеото е начело с един от най – популярните български актьори, вече и режисьор - Асен Блатечки, който  има зад гърба си множество кино и телевизиони продукции. По-голямата част от снимките са изцяло на нощен режим, което е специфично и технически по-сложно, затова  тази задача бе поверена на оператора – Мартин Чичов. Заснемането на нощните сцени с коли, оборудвани със специални камери и осветление и шофирането из нощна София  е отнело доста време - от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.

 

Във видеото участва най-известната кола от съвременното ни  кино – „Люси“ , „изиграла“ главна роля в хитовия „Бензин“ на Блатечки и управлявана по време на снимките, неслучайно от съученика на Асен - Атанас Пенев.

 

Видеоклипът е сниман в края на юли в динамични метереологични условия – 40 - градусова жега при снимките на покрива на сграда в центъра на София, последвана от  буря с градушка в гората на територията на киноцентъра на Витоша.

 


Седмична програма