logo

plovdivclubs.com

Български музиканти караха колело, а дъждът се леел из ведро
Български музиканти караха колело, а дъждът се леел из ведро

Български музиканти караха колело, а дъждът се леел из ведро

публикувана на 30.07.2014 11:20

 

Рафи, Поли Генова, Митко Павлов, Дидо от D2, Димо от P.I.F се включиха в финала на активната част от кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”, организирана от магазин MAXBIKE София, Велосипеди SPRINT и CSR Bulgaria.

 

Въпреки проливния дъжд специалното издание на “Пощенска кутия за приказки” - “История с велосипед”, събра 10 известни личности, 10 автори на велоразкази (селектирани от над 130), както и близо 600 човека публика, която “One More Кино” едва успя да побере.

 

 

“Целта на кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!” е да подтикнем повече хора да се качат на колело, въпреки времето, трафика и проблемната инфраструктура. Тази вечер всички вие доказахте, че сме успели, като напук на лошото време сте тук и очаквате с нетърпение да чуете 10-те най-добри “Истории с велосипед”!”, благодари за подкрепата към каузата Иван Илчев, маркетинг директор на MaxEurope.

 

Останалите посланици на колело бяха Ивайло Захариев, Гери Турисйка (която замести Рут Колева), както и Анна Ангелова, Мария Андонова и Спас Кьосев от БНТ, които прочетоха селектираните велоразкази.

 

 

Всички истории предизвикаха бурни аплодисменти и бе трудно да бъде определен най-добрият, който заслужава награда. Сред разказите имаше пътешествие на колела до Бургас, велосипед на име “Брат Пит”, детски спомени с балканчета, кражба на велосипед в Лондон, още една по холандски маниер и много дъх на свобода...

 

Двете любовни истории, започнали със среща с велосипеди, в крайна сметка най-много спечелиха публиката. “Как да не се влюбиш в момче, в чийто празен апартамент най-скъпото нещо е зверски велосипед!”, признава в своята “Bike Story” Надя Станчева, която получи специален подарък от MaxEurope - велосипед SPRINT.

 

Гостите на събитието също получиха подарък: книжка “Наръчник на велосипедиста”, която съдържа правила и съвети за безопасно каране на колело в градска среда. Наръчникът е съставен отново в партньорство MaxEurope и CSR Bulgaria, заедно с експертната подкрепа на сдружение Велоеволюция. Безопасността на пътя е и една от насоките, в които ще продължи да се развива кампанията “Аз карам велосипед” занапред.


Седмична програма