logo

plovdivclubs.com

Един проект,който празнува силата на музиката да докосва сърцето
Един проект,който празнува силата на музиката да докосва сърцето

Един проект,който празнува силата на музиката да докосва сърцето

публикувана на 08.04.2013 02:45

 

Спомени от златната ера на джаза и своеобразна среща с големите джазмени на 20-ти век - така може да бъде описан накратко проектът Singin 'n' Swingin' на Мира Кацарова.

 

Четиримата музиканти от проекта  Singin 'n' Swingin' - Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Турийски, Христо Йоцов и самата Мира Кацарова, са си поставили вълнуващата задача да ни върнат с виртуозни изпълнения към музиката на някои от най-големите имена в световната джаз сцена - от Били Холидей и Хърби Хенкок, до Майлс Дейвис и Хорас Силвър... С намигване към различните лица на джаза от 20 век, в програмата присъстват и песни, написани от Чарли Чаплин и Борис Виан.


Вече повече от десетилетие Мира Кацарова споделя със слушателите на Jazz FM радио най-добрите примери от света на красивия латино джаз и представя най-забележителните гласове от световната сцена. Със Singin 'n' Swingin' Мира отдава почит на своите учители в джаза, като добавя към вокалните си интерпретации любопитни истории, свързани с класиците на жанра.

 

Мира Кацарова ще ви очаква в Апартамент 101  на 19 април. Един проект, който празнува силата на музиката да докосва сърцето.

 

 

  


Седмична програма