logo

plovdivclubs.com

Евровизия 2013- Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи
Евровизия 2013- Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи

Евровизия 2013- Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи

публикувана на 21.02.2013 11:56

 

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи представиха за пръв път в предаването "Неделя х 3" песните, които ще участват в състезанието за българската песен на Евровизия. Основно предимство и на трите песни е, че са много различни от познатия поток изпълнения представяни на този конкурс досега, с различна енергия, нестандартно звучене и емоция.

 

В песните участват и различни гост-изпълнители. Първата песен на Елица и Стоян се казва "Дзупай, либе босо". Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър. Музиката на второто парче e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби", а аранжиментът е Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. "Кисмет" е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи с умело вплетения автентичен фолклорен на гайдара Петьо Костадинов. Третото предложение е по музика на Елица Тодорова и Кристиян Талев-Криско, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и Кристиян Талев-Криско. "Само шампиони" е ефектна, ритмична и носеща експлузивен емоционален заряд песен.

 

Комисията в БНТ избра именно тези три песни от общо пет.На 3 март, в тв шоу в праймтайма на обществената телевизия, вотът на публиката и специално жури ще определи коя е българската песен в Евровизия 2013.

 

 

инфо: БГ радио

 


Седмична програма