logo

plovdivclubs.com

FISH на Античния театър на 21 септември
FISH на Античния театър на 21 септември

FISH на Античния театър на 21 септември

публикувана на 03.02.2012 09:15

 

Музикантът Дерек Уилям Дик, по-известен като FISH идва за трети път в България и за наша радост този път концертът му ще е в Пловдив. Тази година шотландския прогресивен рок певец и групата му заедно с оркестъра на Пловдивската филхармония ще представят едни от най-добрите му песни още от времето на Мерилиън. С този концерт ще бъде открито второто издание на музикалния форум Sounds of The Ages. Събитието е предвидено за 21 септември на Античния театър

 

С първата му група Мерилиън работи през 80-те години. А най-известният им хит е Kayleigh. Радват се на небивал интерес и славата им не закъснява. Работят заедно 7 години и създават 4 албума. Дерек напуска групата, за да започне самостоятелната си кариера.

 

През 2001г. той създава свой собствен лейбъл Chocolate Frog. Заради артистичния му псевдоним, за чиито произход има много теории, неговите феновете са наричани „рибешки глави“ (Fishheads). През 2008г. получава две награди за творчеството си – една в Обединеното Кралство и една в Щатите.

 

Записва песни и прави общи албуми и с други музиканти, като холандската група Ayreon, с които записва двойният им албум Into the Electric Castle. Интересът към него не спира. Само за изминалата година е имал 108 концерта в Европа.

 

FISH идва за първи път в България през 2003г., когато има концерт в Банско. През 2005г. се завръща в страната ни, като част от турнето си наречено „Return to Childhood“, но този път концертът му е в София, в НДК.

 

http://www.youtube.com/watch?v=3XxtiXX-ws0&feature=related

 

 

 


Седмична програма