logo

plovdivclubs.com

ФОНДАЦИЯТА ВЪЗКРЕСИ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР
ФОНДАЦИЯТА ВЪЗКРЕСИ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР

ФОНДАЦИЯТА ВЪЗКРЕСИ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР

публикувана на 13.09.2016 11:38

Пред пълния Античен театър започна голямото българско турне на “Фондацията”


Супер-групата създадена от рокаджии от легендарни БГ-формации извади част от бисерите на българския рок снощи пред пловдивска публика. Срещата между фенове, рок и звездите на българската музика под тепетата бе първият от поредицата концерти в България, както и първи такъв на Фондацията в Пловдив. 

 

Над два часа Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански пяха пред пловдивчани любими песни на три поколения българи. Песни на “Щурците”, “ФСБ”, “Дони и Момчил” и “Б.Т.Р.” пя и целия Античен театър, наравно с музикантите. В един глас над 3000 запяха незабравимите песни като "Пак ще се прегърнем" на ФСБ, "Червило" на Дони, "Да погледна в теб" на Б.Т.Р., "Бяла лунна вечер" на Щурците. Кулминацията на вечерта бе изпълнението на „Клетва“, за която Кирил Маричков припомни филма „Вчера“ и това че е заснет именно в Пловдив.

 

Знаменитите музиканти редуваха вечните хитове на групите си и разменяха ролите си, като публиката чу изпълнение на "Малкият принц" от Кирил Маричков и изпълнения на Славчо Николов от любимите песни на БТР, превръщайки вечерта в незабравим музикален празник. В памет на покойния Георги Минчев петимата, изпълниха "Блажени години". 

 

Всички музиканти на няколко пъти изказаха любовта си към града на тепетата и че това е наистина една специална вечер за тях, на едно специално място - Античният театър. Иван Лечев подчерта, че не случайно са избрали Пловдив за начало на своето турне и поздрави на няколко пъти президента на България Петър Стоянов, който бе сред 3000-те гости препълнили театъра. 

 

Турнето Фондацията ще продължи в Плевен, Стара Загора, Кюстендил, Банско, Благоевград, Кърджали, Хасково, Ямбол, Габрово, Монтана, Пазарджик, Шумен, Разград, Русе, София. По време на българската си обиколка “Фондацията” представят своя първи албум и книга. Вижте програмата на турнето ТУК.


 




Седмична програма