logo

plovdivclubs.com

Гайда поведе хиляди назад към корените
Гайда поведе хиляди назад към корените

Гайда поведе хиляди назад към корените

публикувана на 26.06.2014 09:28

 

Родопска гайда зазвуча над Куклен в събота вечер. Гайдарят спря за миг и се провикна силно към множеството от хора "WakeЪП! приятели - след мен към корените ни". Тълпата го послуша и бавно, в нишка, като змия, тя се отправи след звучната песен на гайдаря, който тръгна надолу по склона, където се намира манастира Козма и Дамян.

 

 

Вечерта настъпи отдавна, а пътеката бе осветена добре. Около нея стотици палатки правят път на младите, които само след 200-300 метра наобикалят нестинарска жарава на една от поляните в местността. 

 

 

 

Това са корените ни и ние сме закърмени с тази природа, а организаторите на 4-я фестивал WakeЪп са се постарали всички да почувстват онази магия, която е събирала предците ни в тези български традиции. Всичко в тези 3 дни (между 20 и 22 юни) се върти около това събрано в две сцени, 60 музиканта 20 доброволци, страшно много българска музика в няколко стила, йога, био-бар и хубави напитки, много уърк шопове, лекции, даже и детска градина.

 

 

 

Хубавата новина е, че от цялото събитие не се чу нито един лош коментар, което говори много дорбе за всичко. През деня на сцена „Айляшка” всеки можеше да бъде айляк с бавни и дълбоки мелодии, да участва в уъркшопове, йоги ил други интересни занимания. Вечер на сцената се изредиха имена като Деньо & Сенсей, Apo & Nevena, Явката ДЛГ & Madmatic, Булгара ,Миленита, Krivak & Charoday, Данго ЗЕ, Zafayah, Marshmellow, Balthazar и много други.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ЗА СЪБИТИЕТО ТУК.


Седмична програма