logo

plovdivclubs.com

Георги Зайков- специален гост на Gita Project
Георги Зайков- специален гост на Gita Project

Георги Зайков- специален гост на Gita Project

публикувана на 06.06.2014 09:19

 

Една от пловдивските музикални гордости- Георги Зайков, ще вземе участие в проекта на Гита Петкова (Гласът на България). На 14 юни, събота, от 21:00 ч. в клуб „BEE BOP" тя ще представи  проект, озаглавен Gita Project.

 

Проектът съдържа 10 авторски песни в стил соул, поп и рок, чиито текст и музика са дело на Гита и са изцяло аранжирани от Илиян Колев. Проектът ще бъде представен за пръв път на сцена, заедно с младите пловдивски музиканти Симеон Гърнев – бас (JIMMY”S BAND), Иван Гърбачев – пиано (“UNDERGROUND COLLECTIVE”), Кристиян Желев – барабани (“UNDERGROUND COLLECTIVE” и “MINDOWN”), Илиян Колев – китара (от триото “SOULMATE”), със специалното участие на Георги Зайков – тромпет (“NO NAME”).

 

Гита Петкова пее от 15-годишна и от тогава музиката е нейният  живот. Тя сама композира и пише текстовете към всички свои песни. Пяла е с много пловдивски групи, от които най-популярна е "EL PASO". Участвала е в проект на швейцарския лейбъл "Future Sound Music Group", с които има записани четири сингъла. Има зад гърба си и два успешни видеоклипа към парчетата "Summer Glory"  и "Make It Better", реализирани съвместно с музикалния продуцент Влади Радев.

 

Георги Зайков е отличен тромпетист, представител  на пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. Освен на тромпет, той свири и на китара. Георги е част от групата NONAME, известна с акустични кавъри с нов аранжимент на много известни парчета от рок, поп, евъргрийн и българската сцена. Само преди няколко дни, Георги и неговият колега Дани Димитров(китара) представиха и новото си видео към песента "Единствени".

 

 


Седмична програма