logo

plovdivclubs.com

И тази година приказния фест WakeЪп! България ви очаква
И тази година приказния фест WakeЪп! България ви очаква

И тази година приказния фест WakeЪп! България ви очаква

публикувана на 12.03.2014 10:08



И тази година приказния фест WakeЪп! България ще се състои през най-дългите дни на годината от 20 до 22 юни – лятното слънцестоене. Мястото отново е магическата борова гора над град Куклен по пътя за манастира Св.Св. Козма и Дамян в Родопа планина, на 15 километра от град Пловдив.


Организаторите плануват да направят сцена, качена между боровете, от където Диджеите ще пръскат музикална вибрация из гората през деня. Две ще са вечерните сцени, които ще ви въвлекат в шест абсолютно различни партита оцветени в шарени декори и осветление.



Въпреки разнообразната музикална програма вниманието на събитието е насочено главно към българските традиции в бита и културата. Приказната обстановка в боровата гора ще се допълва от десетки работилници, традиционни занаяти, арт ателиета, детска градина, горски цирк, семинари, конна езда, кино, театър, екстремни спортове и много други, които са като парченцата от  пъзела от емоции и приключения за гостите на фестивала.



"Семенцето, което посяхме през 2011 година вече е жив организъм и за да съществува дълго, като всяка истинска традиция ние заложихме не на бързо израстване а на дълбоко вкореняване. Това е и темата на шестия фестивал в четири годишната ни история WakeЪп! България „Обратно към Корените" 2014.
", споделят организаторите на събитието.

 

==========================
МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА - 21.06 - Събота
==========================

Съботa (21.06) чановете на Кукерите ще огласят балкана и така ще открием вечерната etno-fusion програма на сцена „НОЩ”, която ще бъде съпътствана от обичая Нестинарство под звуците на гайди. Музикалната програма до сутринта ще премине през world fusion music, balkan beat и DJ сетове с електронна музика смесена с етно елементи. Неделния изгрев ще посрещнем за трета поредна година с родопска песен, гайди и хоро.


Събота(21.06) след смрачаване сцена „СФЕРА” ще грейне в бяло и ще посреща феновете на house. Черешка на тортата ще бъде познат DJ от чужбина.

 

 

==========================
МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА - 20.06 - Петък
==========================

Петък(20.06) откриваме фестивала на сцена „НОЩ” с old school hip-hop, breakdance, beat box и скречове. След откриването взривяваме с hip-hop парти с участието на някои от най-старите еМСи-та от ъндърграунд сцената на България...

 

Петък(20.06) В полунощ на сцена „НОЩ” тежкият бас се забързва до степен - drum&bass.DJ и MC от Великобритания ще са черешките на тортата в петъчната вечер на голямата сцена. Плътната бас линия ще продължи до изгрев слънце на високо ниво с артисти от водещата DnB организация - H.M.S.U.

 

Петък(20.06) след залеза сцена „СФЕРА” и декорите й ще оживеят в пъстри цветове и psy trance парти.Преди няколко дни участие потвърди популярен DJ от Балканския полуостров, който идва за първи път в България.

Очаквайте информация за предварителна продажба на билети...




Седмична програма