logo

plovdivclubs.com

Интервю с Николай Николов (Ni.co)
Интервю с Николай Николов (Ni.co)

Интервю с Николай Николов (Ni.co)

публикувана на 28.10.2013 02:22



-Здрасти, Ники!

-Здравей!

 

-Разкажи ни малко повече относно новата ви песен "Довиждане", чието промо ще се състои тази събота в клуб Мармалад?


-Парчето е много специално за нас, тъй като решихме доста сериозно да поекспериментираме със звученето му. Музиката и текста са дело на моя милост и Киро, а за аранжимента е отговорен продуцентът ни – Десо от „Мастило”. Всички сме изключително щастливи от резултата и се надяваме това да важи и за публикат , когато го изсвирим тази събота в „Мармалад”. Всъщност, именно фактът, че ще представим песента на живо още преди официалното й издаване подсилва нашето вълнение и любопитство по отношение на реакцията на аудиторията. Самата песен планираме да излезе малко след тази своеобразна „предпремиера”, а не след дълго и видеоклипа.

 

-Защо "Довиждане"? Да не слизате от сцената?!


-Ха-ха! Добре ни заби! Ние тепърва се качваме на сцената, ти искаш да ни свалиш! Ако трябва да съм сериозен, „довиждане” е лаф, който използвам в ежедневието си във всевъзможен контекст, та един ден се зачудихме с Киро „дет се вика, ‘що не вземем да го изпеем?”… и ето на!

 

- От колко време сте заедно с  Кирчо и Влади.  Какво да очакваме от вас? Албум?


- Владо е първият барабанист, с когото съм свирил в група преди почти 10 години…по груби сметки, трябва да съм бил на 13 тогава..ха-ха! Няма да е пресилено, ако обобщя, че и до ден днешен в България не съм виждал и чувал друг с такова чувство към бийта.

 

 А за Кирчо каквото и да кажа, все ще е малко. Той за 3-4 години практика свири на бас на такова ниво, каквото някои музиканти не успяват да достигнат за цяла кариера. И това мнение далеч не е само мое. Освен това, свири на пиано, прави бийтбокс и както ще чуете в новата ни песен, даже и като рапър разбива! Казано на кратко, дай боже всеки му такава ритъм секция!

 

-Разкажи ни малко какво е да работиш с група Мастило?


-Супер е! Вики и Десо са големи професионалисти и с тях се разбираме страхотно! Сигурен съм, че така ще бъде и за напред.

 

-Какво да очакваме в събота?


- Освен нас и „Мастило”, на сцената ще излязат и две брутални певици – Нина от „Гласът на България” и Албена от “X-Factor”. Казано на кратко, шоуто няма да е за изпускане! Относно нашия сет, със сигурност ще изсвирим и дебютния си сингъл „Реалност Ли Си”, а другото по най-долен начин засега ще скрия от вас, му-ха-ха!

 

-За втори път Ni.co избират Пловдив да представят нова песен.  Защо?


- Решени сме да превърнем това в една наша малка традиция, тъй като сме си майни и не крием, че в Пловдив се чувстваме най-уютно! 

 

 

 

 


Седмична програма