logo

plovdivclubs.com

Испански ритми и български вокали се съчетаха в едно
Испански ритми и български вокали се съчетаха в едно

Испански ритми и български вокали се съчетаха в едно

публикувана на 12.10.2012 05:32

 

Тази сутрин излезе дългоочаквания промо-клип на новата песен на Костадин Кобаков( Тони ел диабло в този проект) известен в българските хип-хоп среди като Кобака. Както знаем, той е един от първите изпълнители на България в този стил музика,известен най-вече с песента "Не всичко е пари" от 2003 година,издадена и разпространена от R&B records,която и до днес се слуша от почитатели.  Днес Костадин Кобаков ни изненада с нова визия и  демонстрира иноваторски дух.

 

Новият трак, който се очартава да стане хит е с испанско звучене, в чиято основа са залегнали фолклорни мотиви от песента " Девойко, мари хубава" и носи заглавието AMOR ( Любов). Певицата в парчето се казва Кристиана Динкова (Krista la Buena) и е от град Пловдив. Занимава се с народна музика от 9 годишна възраст,завършила СОУ"Св.Св.Кирил и Методий" гр.Пловдив в паралелка с разширено изучаване на музика. В момента младата изпълнителка е студентка в "Академия за Музикално,танцово и изобразително изкуство", със специалност "Изпълнителско изкуство" - народно пеене.Участвала в много конкурси и фестивали с взети златни медали и специални награди,на национално и световно ниво. Турнета в Белгия,Австрия,Швейцария,Турция,Гърция и др. Освен индивидуалните изяви,взима участие като изпълнител в Вокален квартет "Пеперуда" и като хористка в Академичен народен хор при "Академия за музикално,танцово и изобразително изкуство", гр.Пловдив.

 

 

Костадин Кобаков сподели за екипа на Plovdivclubs, че съвсем скоро ще излезне и официалното видео към песента, където ще участва като специален гост Калина Паскалева.Пред погледа ни ще се преплитат лукса и природата под приятното мелодично звучене на испански думи за любов и българска народна песен.

 

 

 

 


Седмична програма