logo

plovdivclubs.com

Истерията Рафи превзе Тракия (ВИДЕО и СНИМКИ)
Истерията Рафи превзе Тракия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Истерията Рафи превзе Тракия (ВИДЕО и СНИМКИ)

публикувана на 28.04.2016 02:35

Две шатри изпълнени с ръчно направени картички събираха близо 3300 лева за 12-годишното момче от Тракия


Десетки балони полетяха във въздуха за него от ръцете на съучениците му


Благотворителният концерт за набиране на средства за лечението на Георги Георгиев, инициран от учениците на СОУ „Софроний Врачански“ и СОУ "Се. Седмочеисленици" и Община Тракия, събра близо 1000 фенове на българската мзуика под паметника на Кан Крум. 

 

Концертът бе открит от домакина - кметът на Тракия Костадин Димитров, който се обърна към децата "Респект за всички вас, вие ми върнахте вярата в доброто". На сцената след него едни след други излязоха фолклорен ансамбъл "Детелина", детска вокална група "Приятели", танцова щкола "Терпсихора" и учениците Магдалена Николова, Александра Гатева, Валентина Царева, всички от СОУ „Софроний Врачански“ и СОУ "Св. Седмочисленици". 

 

 

Веднага след тях талантливата пловдивчанка Едит Унджиян, която миналата вечер стартира своя първи самостоятелен проект Life Light, направи страхотно акустично погряване на обичания от всички изпълнител Рафи. Близо 1000-те деца изчакаха своя идол, а при появяването му от близкото заведение буквално предизвика пълна истерия. Малчуганите от двете училища се надпреварваха кой да вземе автограф от нисичкия изпълнител, а към него се подаваха дестки ръце да го докоснат. 

 

Бургазлията, който има и пловдивски корени, обаче си поиска охрана, не за себе си, а за да не се случи нещо на децата при блъсканицата. "Децата не мислят как да се пазят, а имат една цел когато видят изпълнител - да стигнат до него на всяка цена. На един концерт едно дете беше букавлно смачкано пред мен от други и затова смятам, че за по-сигурно е да има ред, за да не случи няккакъв инцидент", каза отговорно преди участието си Рафи. Организаторите веднага направиха импровизирана охрана от по-големи ученици, които се заеха със задачата да спират малките си приятели, а минути след това се появиха и органите на реда, които внесоха респект сред тийнеджърите. 

 

 

Рафи представи две от новите си парчета - “Нов ден“ и „Намери ме“. „Самият факт, че пред сцената е пълно, е добър признак за обединение около една хубава кауза, за едно дете“, сподели певецът пред камерата на mediacafe.bg

 

Хубаво е да се правят такива кампании, а когато се включват известни лица, събитието има доста по-голяма чуваемост“, каза още бившият председаетл на Младежки глас Рафи. 

 

 

Самият Георги присъства на събитието в първите редове, а родителите му благодариха за организацията на кмета на район „Тракия“ г-н Костадин Димитров, на Женя Петкова, на Валя Младенова, на директорите г-жа Парашкевова и г-н Рисков и на всички деца от СОУ „Св. Седмочисленици“ и СОУ „Софроний Врачански“.

 

Георги страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен-генетично заболяване ,което се характеризира с прогресивна слабост на мускулите.Това състояние е свързано с липсата или недостига на протеина дистрофин,който изгражда мускулните влакна и резултатът е,че умират мускулни клетки,които не се възстановяват.

 

Физическото състояние на детето се поддържа с ежедневни рехабилитации. Тъй като класическата медицина не предлага лечение на това заболяване, майката на Георги се обръща към центъра за биокорекция в Израел и получава оферта за експериментална терапия. В медицинско становище, изготвено от д-р Соткова – детски невролог, се посочва, че за Георги е препоръчително лечение чрез биокорекция по метода на проф. Василиев в Израел. Целта на семейството в момента е да набере 12 500 евро за лечение на Георги чрез биокорекция в Израел

 

Ако искате да помогнете на Георги, можете да го направите като изпратите дарителски смс на номер 17 777 с текст DMS GEORGI или изпратите средства на посочената банкова сметка:

  • BG95PRCB92301048584010
  • BIC/PRCBBGSF- ProCredit Bank
  • Титуляр:Георги Георгиев
  • PayPal hope_for_georgi@abv.bg

 

ОЩЕ снимки вижте ТУК

 


Седмична програма