logo

plovdivclubs.com

Проучване на Clubs: Рок заведенията преобладават в Пловдив
Проучване на Clubs: Рок заведенията преобладават в Пловдив

Проучване на Clubs: Рок заведенията преобладават в Пловдив

публикувана на 10.02.2012 01:18

 

Противно на всички очаквания и на статистиката по брой заведения се оказва, че един от най-слушаните стилове музика в Пловдив е Рок. Яко e нали? Може и да звучи странно, особено при мисълта, че повечето хора се затрудняват да назоват поне три места, на които могат да слушат този и сродните му стилове. Но въпреки, че клубовете подвластни на друг стил са по-ногобройни, те не могат да се похвалят с такива отдадени фенове. Любителите на алтернативните стилове рядко изменят вкуса си. Има и хора, които преминават през различни периоди в живота си, в които слушат различна музика.  

 

Но всеки има право на вкус и всеки има право да се забавлява по начин, по който му харесва. За това и Пловдив може да бъде горд, защото може да се похвали с това, че предлага най-разнообразни стилове музика. Има място за всеки под тепетата! Рок и алтернативните клубове са с най-дългогодишна история, но пък нали трябва да сме в крак с времето, се създават места, които да отговарят и на новите вкусове.

 

Популярна музика, хаус, хип-хоп, денс, поп-фолк, дори ако щете вече и ретро фолк. И това не е всичко. Все пак стиловете музика не свършват до тук. Освен най-търсените и предпочитани стилове има и много други, които се радват на по-малка популярност и по-малко фенове, но далеч не са по-лоши от познатите ни. Този град не ни оставя да скучаем и клубовете винаги ни изненадват с ново тематично или музикално-стилово парти. Така, не само поддържат интереса ни, но и успяват да задоволят всички вкусове на публиката.

 

Може и да няма място където всеки ден да пускат брит-поп, джей-рок или индустриална музика, но за щастие има хора, които се сещат да зарадват феновете и на по-малко известните стилове музика.

 

Това е Пловдив! Има музика за всички. Все пак ние сме това, което слушаме.

 

Седмична програма