logo

plovdivclubs.com

КАПАНА ФЕСТ ОТНОВО НА НИВО (СНИМКИ)
КАПАНА ФЕСТ ОТНОВО НА НИВО (СНИМКИ)

КАПАНА ФЕСТ ОТНОВО НА НИВО (СНИМКИ)

публикувана на 16.10.2016 08:04

Пъстротата на Пловдив бе събудена от едно събитие, превърнало се вече в традиция - Капана фест


Времето се стопли от смеха по кривите улички - целият град се наслаждаваше на нежните слънчеви лъчи и пъстрите хендмейд работилници. Навсякъде цареше всеобщо усещане за щастие.

 

Най-малките посетители се радваха безгрижно на свободата ,която имаха-гонеха се между сергиите с най-разнообразни красоти. Заведенията бяха пълни, пенливата бира разхлаждаше зажаднелите от разговори устни. Цялата картина напомняше на връщане в миналото-безгрижното детство,истинското приятелство и хубавата музика.

 

След като температурната амплитуда спадна започна и оживлението около сцените.Имаше избор за любителите на различен тип музика. В петък, рок сцената  откриха румънската desert stoner rock банда RoadkillSoda. Веднага след тях  се качаха американците от House of Broken Promises. А за любителите на  хард кор звученето свиреха Last Hope. 

 

Коренно различен беше музикалният заряд на  сцената на Ядрото. Със специално подготвена програма на Държавна опера Пловдив, ще беше представен проекта "Браз Асоциация при Държавна Опера Пловдив". 

 

Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев се качи на сцената заедно с Пейо Пеев - гъдулка, Недялко Недялков - кавал и Ангел Димитров - китара. На виртуозния китарист Ангел Димитров се пада честта да бъде едновременно ритъм секция (ритъм и бас) и хармоничен инструмент сред своите колеги и приятели. След тях на сцената на Ядрото бяха Нина Николина и Калин Вельов с най-новия си музикален проект Pendara Ethno Project, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова. С участието си те представиха красивата традиционна народна песен с нов и различен аранжимент.

 

Посетителите от различни краища на света именно на тази сцена разбраха какво представлява духът на българското.А тези ,които мислеха ,че фестивалът е забравил за миналото и красотата на народната песен бяха приятно изненадани. Луната беше като естествен декор към музикалното шоу. Тя се намираше точно над музикантите. Любителите на този тип звучене се наслаждаваха на свободата и силата на мелодията и с танци изгониха студът от телата и мислите си.

 

Интервю с NU/ANCE и още снимки може да видите ТУК!


  • Повече за Капана фест в снимки и видео може да видите ТУК
  • Капана Фест през 2015-та година вижте ТУК


Форограф: Мирослав Чобанов




Седмична програма