logo

plovdivclubs.com

Класически автомобили и качествена музика на 22-ри
Класически автомобили и качествена музика на 22-ри

Класически автомобили и качествена музика на 22-ри

публикувана на 19.09.2012 03:02

 

Класически автомобили и качествена музика ни очакват на 22-ри септември, събота от  16:00ч. на площад Централен. Поводът е отбелязване на 20 години от създаването на „Автомобилен клуб "Ретро" град Пловдив".

 

Точно в  15:00ч. автомобилите, които са заявили участие и тези, които са специално поканени за случая, ще се съберат на паркинга пред панаира, за да могат заедно да преминат по маршрут, избран за провеждането на официален парад в рамките на града. Парадът ще започне в 16:00ч. и след обиколката автомобилите ще се подредят на площада в 17:00ч., и ще останат паркирани там до сутринта.

 


В 18:00ч. ще започне „Конкурс за елегантност” с участието на най-атрактивните класически автомобили от цялата страна. „Конкурс за елегантност” ще протече като изложение с развлекателен характер и естествено ще излъчи победители в няколко категории, зависещи от произхода на автомобилите.  Изложените коли ще бъдат разделени в категории - произведени в САЩ, Англия, Германия, Италия, Франция. Всяка държава ще бъде представена от пет или шест автомобила. Автомобилите, произведени в СССР, Полша, Чехословакия и България, ще бъдат обединени в една обща категория. Седмата конкурсна категория ще бъде за мотоциклети.



Автомобилен клуб "Ретро" град Пловдив подготви специална - юбилейна награда, която ще бъде най-високото отличие на събитието. Към настоящият момент – 12 Септември 2012г, събитието е официално подкрепено от Община „Пловдив”, “Пътна Полиция” Пловдив, „Каменица АД”, “Jack Daniel’s България, „Insa oil”, “Селт” и „Международен Панаир Пловдив”, и ще протече под егидата на кмета на град Пловдив г-н Иван Тотев.

 

За постигането на максимален ефект ще бъде изградена сцена, на която ще има монтирано професионално и съобразено със събитието озвучаване, и осветление, което ще дава възможност на посетителите да разглеждат изложените автомобили през цялата нощ. На сцената ще се проведе официалната част по награждаването и отбелязването на годишнината. Водещ на събитието ще бъде Део.  За доброто настроение ще се грижат „The Smugglers Collective”. Те ще допринесат за създаване на представа за времето, когато тези коли са били в ежедневна употреба и ще потопят всички присъстващи в атмосферата на суинга и добрите стари времена.


На събитието са поканени официални гости от градската и държавна управа, председатели и членове на други ретро клубове от страната, както и всички граждани и гости на Пловдив, които искат да усетят магията на класическите автомобили и доброто настроение от 40’, 50’, 60’ и 70’ години на миналия век.

 

 







Седмична програма