logo

plovdivclubs.com

ЛЕГЕНДИТЕ ОТ ФСБ С ДВА БИСА ПРЕД ХИЛЯДИ В ПЛОВДИВ
ЛЕГЕНДИТЕ ОТ ФСБ С ДВА БИСА ПРЕД ХИЛЯДИ В ПЛОВДИВ

ЛЕГЕНДИТЕ ОТ ФСБ С ДВА БИСА ПРЕД ХИЛЯДИ В ПЛОВДИВ

публикувана на 02.04.2018 04:46

Публиката в новата мултифункционална зала “Сила” не искаше музикантите да си тръгват


“Благодарим ви, че вече толкова години сте с нас и нашата музика. Благодарим и за децата, които възпитавате” – емоционално даде старт Румен Бояджиев на един от редките концерти на ФСБ пред няколко хиляди пловдивчани. А китаристът Иван Лечев призна, че Пловдив е любимият му град и с удоволствие и гордост е гласувал градът да стане Европейска столица на културата през 2019.

 

В продължение на повече от два часа легендарните рок музиканти забиха едни от най-емблематичните си хитове, станали символ не просто на една епоха, но и белязали животите на цяло едно поколение. Сред сетлиста на ФСБ имаше и парчета от последните албуми на бандата, които изпълняват за пръв път пред публика.

 

ФСБ е сред групите, чиито текстове като че ли винаги сме знаели, а песните им се неизменна част от българската култура. Затова в зала “Сила” тази нощ можеха да се видят от белокоси старци, спомнящи си рока и бунта на своята младост, през децата им, израснали с вечните хитове като “Високо”, “Не така”,  “Няма как”, “Протегнах две ръце” и десетки други, както и съвсем малки деца, доведени от родителите си, за да се докоснат до живите легенди на българския рок, съществуващи от 1975 година.

 

Румен Бояджиев, Константин Цеков, Иван Лечев и талантливи млади музиканти изправиха дори и най-възрастните си фенове на крака и заслужено бяха извикани на два биса. Последният от които бе белязан с песента, на която никой българин не остава безразличен – “След 10 години”. Така сред спомените и неподправения български рок, ФСБ доказаха, че не са просто рок великани от миналото, а и една от най-достойните и стойностни съвремени банди.



 

 


Седмична програма