logo

plovdivclubs.com

Maneesh De Moor пристига в Пловдив за концерта на Дева Премал и
Maneesh De Moor пристига в Пловдив за концерта на Дева Премал и

Maneesh De Moor пристига в Пловдив за концерта на Дева Премал и

публикувана на 10.03.2012 02:51

 

Специално за концерта на Дева Премал,Митен и Манос в Пловдив на Античния театър на 22 май, към звездното трио ще се присъедени и легендарният Манийш де Мур (Maneesh De Moor).

 

Роденият в Холандия и постоянно пътуващ по света Маниш овладява изкуството на синтезирането и оформянето на звука, докато изучава класическа и поп/световна музика. Той специализира в смесването на етническите/традиционните стилове със съвременен фон и елементи. През годините сътрудничи с много музиканти от целия свят (Дева Премал и Митен, Прем Джошуа, Судха, Прафул, Бахрамджи и много други) и издава новаторския солов албум „Садхана” – едно етно пътуване в единението.

 

Изучавал е класическо пиано и попмузика, свирил е в няколко групи, а също и като солист. През 1998 – 2000 г. продуцира „Мудра” от Прем Джошуа и свири на клавишни в „'The Essence” на Дева Премал.

 

През 2001 – 2008 г. работи като продуцент на свободна практика и сесиен пианист за Митен и Дева Премал („Songs for the Inner Lover”, „Dakshina”, „Satsang” и други), Прем Джошуа („Sky Kisses Earth”, „Dance of Shaktih”, „Shiva Moon”), „Терапи рекърдс” и Прафул (ремиксира „Sigh”, „Ponto de Partida” и пр.), Humaniversity Sound, Кайлаш Кокопели, Судха („Planet Love”, „Sharanam”) Сатгян („Liquid Passion”), Миларепа, Маниш Вяс и отскоро Анандагири от „Козмик мюзик”, СаундсТру, Блу Флейм и „Малимба рекърдс”. Копродуцент на „Mr Sleep and the flying green toad” с Амир Паис и Авишаи Барнатан в OZ. Смесва албуми за Фарадей / Джина Сумеди / диджей Руг и Прафул и издава соловия албум „Lovers Lounge” през 2001 г. и „Call of the Mystic” с мистика Бахрамджи през 2004 г., издава високо оценявания солов албум „Садхана” през 2006 г. и „Шаранам” със Судха през 2007 г. Изнася много концерти и представления с различни формации като пианист в Швеция, Великобритания, Коста Рика, Япония, САЩ, Индия, Германия, Австрия, Белгия, Нидерландия и Австралия.

 

Маниш е специалист в създаването и манипулирането на звук и притежава огромна колекция от синтезатори и ефекти, както и необятна библиотека със семпли за използване. „Всичко е възможно. Обичам новото толкова, колкото обичам чистата красота и чистота на един чудесен акустичен запис. При продуцирането на музика съществуват много възможности за избор – в днешно време повече от всякога с всички тези нови технологии, които се появяват ежедневно. 

 


Седмична програма