logo

plovdivclubs.com

МИРОСЛАВА КАЦАРОВА: ПЛОВДИВ ЩЕ Е ДЖАЗ НАСЛАДА ПРЕЗ НОЕМВРИ
МИРОСЛАВА КАЦАРОВА: ПЛОВДИВ ЩЕ Е ДЖАЗ НАСЛАДА ПРЕЗ НОЕМВРИ

МИРОСЛАВА КАЦАРОВА: ПЛОВДИВ ЩЕ Е ДЖАЗ НАСЛАДА ПРЕЗ НОЕМВРИ

публикувана на 19.10.2016 02:06

"Целта е да превърнем Пловдив джаз фест в празник на музиката, живота, джаза…," казва директорътна фестивала Мирослава Кацарова.

 

В Пловдив Джаз фест ще бъдат представени само нови проекти, създадени през 2016 година.


Джаз фестивалът започва на 1 ноември с четири дами в стил боса нова - Мирослава Кацарова, Хилда Казасян, Андрония Попова и Белослава.

 

Бразилците Zuco 103 представят новия си албум Etho Chic на втори ноември. На следващия ден джаз фестивалът отдава почит на музиката на Кени Уилър с участието на тромбониста Георги Корназов. Специален гост е белгийският джаз певец и мултиинструменталист Давид Линкс. Следващият голям концерт в същата вечер е на Камелия Тодорова, заедно с пианиста Ангел Заберски-син и е наречен „More Than You Know”. 

 

Басистът, певец и композитор Ричард Бона представя новият си албум с афро-кубински джаз „HERITAGE”на 4 ноември. И последната вечер на фестивала е изцяло запазена за Майк Стърн и Дейв Уекъл Бенд. Те ще дадат старт на турнето Mike Stern/Dave Weckl Band дни преди да кацнат в България. Така гостите на “Пловдив Джаз Фест” ще бъдат едни от първите, които ще чуят съвместното им звучене. И двамата са оставили трайни следи в историята на музиката от последните десетилетия - истински звезди, носители на множество награди и получили признанието и обичта на публиката и критиката в цял свят.

 

Водеща роля в цялостната концепция на Пловдив Джаз Фест има приемствеността в музиката и обмяната на опит, енергия и идеи между различните поколения. Тази година най-младите музиканти ще имат възможност да се включат в конкурса на фестивала, който ще завърши с концерт на 3 ноември и награждаване на победителите в него. Демо записите на всички желаещи ще се приемат до 21 октомври, а избраните от журито финалисти ще представят своята музика в рамките на фестивала. 

 

В програмата на Пловдив Джаз Фест 2016 има още съпътстващи събития, за които Мирослава Кацарова разказва във видеото на Mediacafe.bg:  


Музикалните събития под тепетата ще намерите ТУК


Седмична програма