logo

plovdivclubs.com

НАД 250 АРТИСТИ ОТ 30 СТРАНИ ОКУПИРАТ ПЛОВДИВ ЗА STREET MASTERS
НАД 250 АРТИСТИ ОТ 30 СТРАНИ ОКУПИРАТ ПЛОВДИВ ЗА STREET MASTERS

НАД 250 АРТИСТИ ОТ 30 СТРАНИ ОКУПИРАТ ПЛОВДИВ ЗА STREET MASTERS

публикувана на 14.06.2017 10:33

За 5-та поредна година градът под тепетата ще приеме най-добрите бийтбоксьори и брейкъри от цял свят


Тази година селекцията от артисти в различните стилове ще предложи и изгряващи звезди от над 30 държави от Европа, САЩ, Южна Корея, Сингапур, Япония, Китай, Азербайджан и много други


Искаме да разчупим клишетата относно какво е стрийт културата", споделиха организаторите пред медиите


Това стана ясно днес на специалната пресконференция в клуб Тотал спорт, на която присъстваха организаторите Александър Митов, Александър Деянов - SkilleR, Димитър Божилов - Мако, както и основният партньор Фондация 2019 в лицето на нейния директор Светлана Куюмджиева.

 

Събитието ще протече на няколко етапа от 21-ви до 25-ти юни, като основната му част ще се разгърне на 23-ти и 24-ти в Цар Симеоновата градина, където ще се проведе Световните формати по брекин и all stars. В него ще вземат участие над 250 състезали от различн краища на света от над 30 страни. Интересното е тази година, че към Street Masters разширява формата с кино и концертна програма с номер едно лайв акт DJ KiNK и легендарната дъб реге формация Dub Pistols.


На 24 юни е битката на брейк артистите, като в надпреварата наред с най-добрите българи, да се включат и 57 специално поканени чужди участници. По същото време в Пловдив простига и DJ Bobbito, който ще е тук по покана на Red Bull Music Academy.

 

 

 

Той ще направи вдъхновяващ двучасов сет по време на Street masters на 24 юни в Пловдив като част от хедлайнърите на концертната сцена на фестивала заедно с номер едно лайв акт DJ KiNK и легендарната дъб реге формация Dub Pistols. Преди това Bobbito ще изнесе лекция по време на Red Bull Music Academy в зала „Тотал спорт“ в Пловдив на 24 юни от 16:30 часа. На нея той ще обясни как действа съвременната музикална индустрия и ще търси български музиканти, на които ще бъде даден шанс да се развиват в големи продуцентски компании и звукозаписни студия.

 
"Целта ни е до 5 години да имаме нова вълна млади изгряващи бийтбоксъри и танцьори, които да завладеят световната сцена, затова ще наблегнем и на тях", каза Александър Митов. Към тях ще се присъединят световни шампиони от няколко континента, като един от най-интересните е шампионът на Азия, който един от чаканите артисти, заедно с още 15-те топ състезатели от цял свят, допълни Мако.
 

"Правим го в Пловдив, защото и тримата сме свързани с града по родствена линия. Самият аз започнах развитието оттук, защото в Пловдив бе една от най-силните хип-хоп сцени в страната", каза световният шампион от бойтбокс Скилър.


"Трябва да стане ясно, че уличните фестивали не означава непременно събитие на открито. Градска култура може да се провежда и в закрити пространства, както това тук", сподели още Александър Митов визирайки клуб Тотал спорт, където именно се проведе миналогодишното издание.

 

"В рамките на три години Street masters ще надгражда и ще разраства мащабите си, включвайки партньорства със start-up компании в сферата на музикалния софтуер, различни събития в Тютюневия град, също и филмова програма, която стартира още тази година", допълни още Митов.

 

Двата чакани концерта ще са съответно KiNK (23 юни) и групата DUB PISTOLS (24 юни). KiNK (Страхил Велчев) е едно от най-големите имена на световната електронна сцена, избиран е два пъти за най-добър live DJ изпълнител в света за 2015 и 2016 г. Концертите са от 23 ч. в Концертна зала.

 
Събитията в Цар Симеоновата градина стартират от 17 часа на 23-ти и 24-ти юни.

Билети за фестивала можете да намерите в мрежата на Eventim и TicketLogic.


  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК, а от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК



Седмична програма