logo

plovdivclubs.com

Над 5 000 пяха вечните БГ песни с Легендите
Над 5 000 пяха вечните БГ песни с Легендите

Над 5 000 пяха вечните БГ песни с Легендите

публикувана на 04.11.2015 02:38

22 легендарни български парчета звучаха вчера за първи път в новооткритата зала Колдорума в Пловдив. Повече от 5000 души пяха над два часa с Данчо Караджов от Сигнал. Митко Кърнев. D2, Любо Киров от ТЕ, Стенли и Константин Марков от Тангра и Константин Цеков от ФСБ. Събитието бе историческо за музикантите и пловдивската публика, защото за първи път от много години насам градът има самочувствието да приеме подобно музикално събитие в голяма зала.  

 

На сцената още преди самия старт на концерта имаше 3 вида барабани. Едните бяха на барабаниста на D2 Васил Вутев, който заместваше в отделни моменти успешно титуляра Любов Киров. Бившият вокал на група ТЕ влезе едновременно и като вокал, заедно с Данчо Караджов и Стенли. Тримата изнесоха почти целия репертоар на групата, като в отдели моменти се включваше и пианиста Константин Цеков от ФСБ.

 

Останалите ударни инструменти бяха за учениците от пловдивската група Panic Station, която спечели тази година конкурса Голямото междучасие. С истински професионализъм момчетата изсвириха 6 свои авторски парчета, както и първото им авторско парче на български език, което ще бъде представено официално с видео в петък.  

 

 

Пловдивските фенове на българска поп и рок музика вдигнаха най-много шум на познатите хитове на Сигнал, които всички познаваме. Хората викаха 3 пъти на бис групата, която стоя на сцената повече от два часа. Любо благодари от сцената на ветераните Данчо Караджов, Константин Цеков и Константин Марков, като сподели, че това са хората, заради които прави музика в България и на които се възхищава от дете.  

 

Пред камерата на mediacafe и nightclubs застанаха Митко Киров и Данчо Караджов, които споделиха: "Прекрасно е. Пловдив е прекрасен град, почти сме си вкъщи".  Двете легенди смятат, че хората търсят такaва музика и точно за това са се събрали заедно, за да върнат няколко поколения назад и са чули за първи път тези песни."Най-важното е артистът да внуши онова което му харесва на хората, а те да му върнат топката", споделя Данчо и довавя: "Нещата се получават още от първия концерт, този ни е трети и ще стане още по-добър от предишните два".


 

СНИМКИ вижте ТУК.


ВИДЕО:

 

1. Тангра-Богатство

2.Тангра-Този град

3. Сигнал-Любов

4. Д2-Нямаше кой да ни каже

5. Д2-100 години

6. Те- Има ли цветя

7. Стенли-Обсебен

8. Васил Петров - Другият

9. Мога любо

10. Сигнал- Може  би

11.Тангра – Любовта,без която не можем

12. Тангра - Бъди какъвто си

14. Д2-Тук и сега

15. Д2 –Не мога да спра да те обичам

16. Фсб –Пак ще се прегърнем

17 Тангра-Оловният войник

18. Тангра - Жулиета

19. ФСБ -Пак ще се срещнем след 10 години

20. Сигнал-Сбогом

31. Д2- Две следи

22. Сигнал – Да те жадувам


Седмична програма