logo

plovdivclubs.com

Най-новата пловдивска група Life Light открива Капана фест(ВИДЕО
Най-новата пловдивска група Life Light открива Капана фест(ВИДЕО

Най-новата пловдивска група Life Light открива Капана фест(ВИДЕО

публикувана на 27.04.2016 12:50

Новият музикален проект на Едит Унджиян остави без дъх гостите е Bee boop снощи вечерта при официалното представяне на групата и първите им парчета


Тази вечер може да се определи само с една дума - "Едит", каза след края на концерта Георги Зайков


Страхотен успех започна да жъне новата пловдивски група Life Light още на самото си представяне вчера вечерта. Групата на страхотнаата музикантка Едит бе поканена да открие Капана фест тази година, който ще се проведе от 3-ти до 5-ти юни в Сърцето на Пловдив. Организаторите на най-живия фест в последните две години под тепетата направо онемяха, като слушаха изпълненията на бандата и без капка колебание предложиха на младите музиканти сериозната задача. 

 

"Останах приятно изненадана от предложението и естествено, че веднага приехме", сподели певицата Едит Унджиян пред едкипа на mediacafe.bg. 

 

Тя се качи на сцената на Bee boop малко след 21:30 часа облечена в дълга бяла рокля и видимо развълнувана. Още с грабването на микрофона красивата и винаги усмихната Едит не скри сълзите си и се разплака от вълнение пред близо 150-те гости в препълнения джаз клуб. "Чувствам се така, сякаш съм за първи път на сцена. Тази вечер е истинска и се радавам, че мога да я споделя с вас", каза през сълзи създателката на Life Light.

 

След още няколко искрени слова и бързо представяне тя грабна китарата и почти на един дъх изпя всичките 9 свои нови парчета, които са с авторки текст и музика, а аранжимента е изцяло на бандата, която е съставена още от Георги Зайков - клавишни/вокали, Петър Тодоров - китара, Александър Леков - бас и Александър Каменов - барабан.

 

"Исках групата ми да се казва "Life", така че да отразява начина, по който възприемам целия проект. За мен музиката е жива, тя е същество, дишащо, движещо се живо същество. Не случайно и този проект е резултат от житейския ми опит и всичко, което съм научила. Той не само идва от сърцето ми, той извива оттам. Light дойде по - късно, преди няколко месеца, когато започнах да преоткривам светлината в себе си, в хората около мен и в живота, като цяло", каза още певицата пред mediacafe.bg затова как са избрали името на групата. 

 

Бандата започна концерта си с песента "Apart", a веднага след аплодисментите изпяха и "We're all the same" и "Fly". Последваха още няколко романтични парчета, изцяло с авторска музика и текстове на Eдит. Кулминацията на вечерта бе песента Dreams, по която миналата седмица бе пуснато и дебютното видео.

 

Омаяната от музиката публика направо полудя след нея и поиска концертът да почне отначало, като скандираше това на бис дълго време. В крайна сметка Едит отново не скри чувствата си и се разплака в прегръдките на майка си, след което изпълни отново, но този път вече акустино песента едноимената песен "Life".

 

"Изживявах всеки миг, много дълбоко и не исках никога да спираме да свирим, това е може би заради килима, на който всички се чувствахме много уютно", пошегува се още талантливата певица, която бе стъпила върху килима на родителите си от родния си дом.

 

Видеото към сингъла Dreams е дело на 7ep Productions в екип Жоро Ставрев и Костадин Торкович. 


Тази вечер след 17:30 часа можете да чуете Едит и част от бандата й на благотворителния концет в район Тракия за 12-годишния Жоро на паметника на Кан Крум, заедно с Рафи и още няколко талантливи пловдивски банди. 


Повече за новото видео към песена Dreams може да видите ТУК!


Всички снимки от вечерта можете да видите ТУК


 


Седмична програма