logo

plovdivclubs.com

(НЕ)ВЪЗМОЖНОТО ТУК - КОНКУРС ЗА КРАТЪК БЪЛГАРСКИ ФИЛМ И ТЕКСТ
(НЕ)ВЪЗМОЖНОТО ТУК - КОНКУРС ЗА КРАТЪК БЪЛГАРСКИ ФИЛМ И ТЕКСТ

(НЕ)ВЪЗМОЖНОТО ТУК - КОНКУРС ЗА КРАТЪК БЪЛГАРСКИ ФИЛМ И ТЕКСТ

публикувана на 06.10.2016 08:05

Конкурс за късометражно кино и текст на тема "(НЕ)възможното ТУК" с общ награден фонд 2000 лева


Жури отново ще са едни от най-известните имена в кино и театралната индустрия в България


За поредна година ние, от младежкият уеб портал mediacafe.bg, организираме конкурс за българско късометражно кино. Новото този път е, че към вече традиционния формат се присъединяват и младите ни колеги от градското списание за стил и култура „НУЛА32“ с отделно направление за текст без жанрово ограничение. Всички желаещи да участват в надпреварата ще могат да го направят, както в едната, така и в двете категории. 

 

Темата на тазгодишното издание е „(НE)възможното тук“ и се вълнува от решението, което всеки млад човек рано или късно трябва да вземе за себе си, а имено къде да се развива, учи, работи, мечтае. Избор, болезнено актуален в последните десетилетия, без съмнение повлиял пряко на нас и нашите любими хора поне веднъж. И понеже сме сигурни, че в случая универсална истина не съществува, ви каним заедно да потърсим своите различни пътища към нея. Покажете ни вашето лично тук, което буквално може да бъде навсякъде, разкажете ни и за там, за премеждията по пътя, за разстоянието. Всеки сам избира дали ще отвори скобите от заглавието или пък напълно ще изтрие отрицателната частица…

 

 

ЗАДАНИЕ ЗА КОНКУРСА


ТЕМА: "(НЕ)възможното ТУК"

 

Конкурсът цели да стимулира създаването на интересни кратки филми и текстове, свързани със зададена тема, като по този начин представи гледната точка на младите хора по въпроса.

 

Темата е отворена за студенти, както и ученици – 9 - 12 клас, които имат възможност да предоставят свои творби, без жанрово ограничение. Всички постъпили материали ще бъдат оценени от изявени личности в културната и образователна сфера в България, а победителите получават различни финансови, материални и нематериални стимули.

 

ПРАВИЛА НА КОНКУРСА


В конкурса за текст и видео може да участват младежи от различни възрасти, така и студенти (бакалавър, магистър, докторанти) във всички университети, както и гимназисти от 9 до 12 клас. Няма значение дали учите, дали сте прекъснал или работите. Вие сте младеж и имате мнение, споделете го с нас. 

 

Единственото ограничение за филма е във времетраенето да е с продължителност до 10 минути, а за текста до 3 страници.

 

Филмът и текстът трябва да са създадени специално за конкурса и да не нарушават чужди авторски права. Няма ограничения за подхода към темата – филмът може да е игрален, документален, интервю, анимационен, черно-бял, ням и прочее. Филмът трябва да е предоставен в подходящ формат (mp4, wmv и подобни. За конкретни въпроси, може да пишете на мейла). Препоръчително е филмът да е на български език.

 

ЖУРИРАНЕ


Всички постъпили предложения до 01.12.2016 ще се оценят от журито преди деня за награждаване. В самия ден за награждаване ще се прожектират единствено филмите – призьори, а най-добрите текстове ще бъдат публикувани в специален брой на списание НУЛА32.

 

НАГРАДИ


Победителите в конкурса ще бъдат обявени на специално организирано събитие, което ще обявим малко по-късно. Най-високо оцененият филм, както и текстът ще получат специалните парични награди, а за останалите са предвидени поощрителни – парични награди, материални, ваучери, и др.

 

ЗА ВРЪЗКА


Очакваме вашите предложения на мейл ulicata@mediacafe.bg, заедно с кратко представяне на филма, както и кратка визитка на авторите. Текстовете изпращайте на tuk@nula32.bg


На същите мейли може да задавате и различни въпроси, свързани с детайлите по конкурса. За повече информация може да следите Mediacafe.bg, списание за стил и култура НУЛА32 и фейсбук-страницата ни.

 

Конкурсът  следва традицията на студентските конкурси „Мисия студент“, които организирахме няколко години поред. И този път Медиакафе се грижи за полето за изява, а с помощта на спонсори сме осигурили и интересни награди за всички участващи – общ награден фонд от 2000 лв.


 

С медийната подкрепа на БГ Радио, Radio 1 rock, City, БНТ 2, Жанет 45, PlovdivCLUBS.com, Peika.bg, Под Моста, Виж София, Виж Бургас, Graffiti.bg


Седмична програма