logo

plovdivclubs.com

Номинациите на БГ радио 2014
Номинациите на БГ радио 2014

Номинациите на БГ радио 2014

публикувана на 08.04.2014 10:31

 

Снощи на официална церемония бяха обявени номинациите за Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2014. Младите изпълнители Венцислав Роланд-Вензи и Михаела Филева са с най-много номинации за Годишните музикални награди.

 

 Родните изпълнители ще се борят в девет категории, някои от които ще бъдат изключително оспорвани, като тази за дует или трио, в която номинирани са 100 Кила и Маги Джанаварова, Ангел и Моисей, Вензи и Михаела Филева, Кристо и Лора Караджова и Ъпсурт.  

 

Номинираните за изпълнител са Вензи, Владимир Ампов-Графа, Любо Киров, Миро, Орлин Павлов, а за изпълнителка - Белослава, Лора Караджова, Мария Илиева, Михаела Филева и Рут Колева.


За "БГ Песен" се съревновават "А дано, ама надали" на Графа с участието на Вензи и Михаела Филева, "Аз искам" на "Революция Z, "Забравената нежност" на Б.Т.Р., "Моето радио" на 100 Кила и Маги Джанаварова, "Опасно близки" на Михаела Филева и Вензи.


В категория "БГ Дебют" попадат Васил Чергов, Вензи, Декстър, Никнейм и "Революция Z".


При групите номинациите се разпределят между Б.Т.Р., "Д2", "Дийп Зоун Проджект", "Айс Крийм" и "Революция Z", а при дуо/трио - 100 Кила и Маги Джанаварова, Ангел и Мойсей, Вензи и Михаела Филева, Кристо и Лора Караджова, "Ъпсурт".


Номинираните албуми са "Live" на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", "Любов и кафе" на Светла Иванова, "P.I.F.4" на P.I.F., "Ruth" на Рут Колева и "Tumbaito" на група "Тумбаито".

 

Победителите във всяка една от тези категории, както и за видеоклип, и за текст, ще бъдат определени чрез гласуване на сайта на "БГ Радио", което започва от днес.За наградите, които ще бъдат връчени през месец май, гласуват единствено и само слушателите: няма жури, комисия или академия.

 

За първи път през тази година ще бъде връчена награда на името на Ана-Мария Тонкова за "БГ Вдъхновение" като почит към един от основателите на "БГ Радио"


Седмична програма