logo

plovdivclubs.com

Отиде си фронтменът на група Ni.co
Отиде си фронтменът на група Ni.co

Отиде си фронтменът на група Ni.co

публикувана на 30.06.2018 03:14

 

Отиде си безвреме един от най-талантиливите пловдивски музиканти Николай Николов - Нико


Ники ще остане в сърцата на всички, които го познаваха и харесваха, не само като невероятен музикант, но и като прекрасен и истински човек


"Всички грешки искам да поправя... Довиждане", с тези думи започва съвместната песен на група Ni.co и Албена Танева, която излиза на бял свят през 2014-та година. Да, Ники искаше да поправи всички грешки - не своите, на хората около него. Живееше с музиката, правеше музика, даряваше музика. Искаше и успяваше, защото беше влюбен в работата си, а с това зарязаваше всички около себе си.

 

 

Четири години по-късно Ники каза Довиждане на всички свои приятели и фенове, без да ги предупреди къде отива. Ники се бе запътил към поредното си участие в житейския си път, но продължи по друг, към онази вечна сцена на безвремието. Затова и ние ще ти кажем сега само Довиждане, защото не можем да приемем грозния факт, че утре няма да те видим в Мармалад с Litter Jack, с Бате Владо, с Кирето и с всички останали.


Със сигурност ти няма да останеш там, нито в злокобния Проход, нито на небето. Ники, ти ще си с нас, всички, които те помним, като невероятен професионалист и отзивчив човек, раздаващ се безпрекословно в каузата си - рока, включващ се без колебания във всякакви дарителски кампании. 


Вчера, 27-годишният възпитаник на Английската гимназия в Пловдив трябваше да излезе да пее на русенската сцена заедно с Павел Дюлгерски, заедно с Костадин Кацаров от Ренегат, Дичо, Епизод. Първият в момента се бори за живота си, а Коцето от Ренегат ги е чакал да ги посрещне в Русе. В колата е трябвало да бъде и басистът на група Ni.co Кирил Диков, който обаче по стечения на обстоятелствата тръгва да пътува с автобус. Инцидентът се случва в Прохода на Републиката на 29-ти юни в 13:45 часа, където автомобила на музикантите поднася от мокрото време и се забива в автовоз.  

Ники оставя зад себе си десетки музикални проекти и хитове. Само преди два дни той и бандата му записаха новото си парче с видео към него, което бе озаглавено "2х2". Трябваше да бъде представено по традиция в обичания от него и колегите му "Мармалад". Искаше да запише и песен за любимия си футболен клуб Ботев Пловдив - такава, каквато не бе правена до момента, да влезе в сърцата на всички фенове и да остане вечна. Затова и не бързаше с нея. 

"Пазете се, обичайте се, ценетете хората около вас. Ники завинаги ще остане в нас, той даваше пример на много хора и ще продължава да го прави",

сподели басистът на Ni.co Кирил Диков пред mediacafe.bg

 

Ето какво написа пловдивският музикант Костадин Кацаров, с който Ники Николов трябваше да раздели една сцена този уикенд в Русе:

 

 

"Тъга и безсилие.
Това чувствам в момента. 
С Николай Николов - NI.co и Pavel Dyulgerski, през тези два дни трябваше да изнесем два концерта в Русе. Да споделим една сцена. Не се случи.
Чаках ги, но закъсняха. Твърде много.
После дойде Истината. Груба и нахална.
Николай загина по пътя към поредната си сцена, а Павел в момента се бори за живота си – вероятно най-тежката битка. 
Смятах да замълча в знак на траур. 
Простете ми! Няма да го направя.
След няколко часа – тази вечер, ще се кача на същата сцена на която двамата ми приятели не успяха - до брега на река Дунав.
Това няма да е концерт, а диалог. Имам какво да кажа. 
Причината е: "Николай и Павел".
Навън вали…
Пазете се, приятели!


Екипът на Mediacafe.bg и Plovdivclubs.com изказваме своите съболезнования на семейството и близките на Ники. 


Почивай в Мир приятелю, лек път към твоята вечна сцена.


Няма да те забравим!


Седмична програма