logo

plovdivclubs.com

Париж сe пренася в Пловдив през февруари - Le Petit Paris
Париж сe пренася в Пловдив през февруари - Le Petit Paris

Париж сe пренася в Пловдив през февруари - Le Petit Paris

публикувана на 31.01.2016 08:28

Le Petit Paris подготвя едно най-добрите си френски менюта за месеца на влюбените, a на 14.02 ще ви предложи 4-степенно меню на свещи и саксофон


Казват, че в живота всеки трябва поне веднъж да усети магията на Париж. Със своята дългогодишна история, традиции и изтънченост френската столица пленява всеки, докоснал се до нейните специалитети и първокласно вино. Замисляйки се, ресторантите с изискана френска кухня в Пловдив, а и у нас, се броят на пръстите на едната ни ръка. За радост на пловдивчани, преди няколко месеца, под тепетата бе открито ново място, което достойно представя френското кулинарно наследство. И смело можем да отбележим, че за пръв път заявката е на толкова високо ниво. Говорим ви за Le petit Paris, разбира се.


Атмосферата в заведението съживява духа на динамичните френски дни и артистичните френски вечери. Кухнята на Le petit Paris може да се похвали с изтънчен френски вкус и неподражаем амбианс. Така ще бъде и през този месец похвалиха се от Le Petit Paris за mediacafe. С магията на френската кухня ще ви запознае шеф Иван Чуков, който се е учил от най-добрите майстори на сръбската скара и е бил 3 години главен готвач в Сен Тропе.


Френските лучени дни ще бъдат специален гост в менюто на шеф Чуков, който ще ни предложи още своя специален телешки медальон с горчица със сотирани картофи.


За 14-ти февруари в Le Petit Paris ще ви посрещнат на саксофон и свещи, а специален гост ще бъде един от най-добрите джаз музиканти в България саксофонистът Георги Георгиев. "Малкият Париж" ще ви омая със специално подбрано вино и четиристепенно меню, което ще включва салата от червено цвекло, ябълки, моркови, овкусена с печени орехи. Предястието ще е типично за френската кулинария - гъши дроб върху канапе от карамелизирани ябълки, гарниран със сладко от боровинки. Върхът на вечерта ще бъде свинско бонфиле с грейви сос и печени картофи в розмарин. Освен всичко това този месец ще намерите и най-добрата винена селекция от избата на Едоардо Миролио.


Освен френска кухня, Le petit Paris предлага разнообразно меню, избрани ястия от националната и международна кухня. Обстановката също е типично френска. Меко осветление, романтични френски шансони и първокласно обслужване посрещат гостите. По стените, в стилни рамки са разположени пана от фотографии на популярни френски места.


Безспорно трябва да се отбележи и широкоплощния принт предствяващ символите на столицата на Франция - Париж и разбира се Айфеловата кула.


Какво повече...







Седмична програма