logo

plovdivclubs.com

Посветиха конкурс за филм и поезия на NI.co
Посветиха конкурс за филм и поезия на NI.co

Посветиха конкурс за филм и поезия на NI.co

публикувана на 24.09.2018 07:44

“Нашият свят” е темата на ежегодния конкурс за кратък филм на MediaCafe.BG с общ награден фонд 2000 лева


Когато времето заспи
И ледът на север се стопи
Щом утрото угасне, а нощта заблести… 
Когато вярата докрай изгори
И любовта се купува с пари
Щом лъжата е тук, а истината мълчи…

Когато боговете спят
А пророците грешат
Щом забравим напълно кой е нашият свят…
Когато всеки грях е простен,
А плодът все така забранен,
Ще искам само да останеш тук до мен…

Искам само да останеш тук без да търсиш никой друг
Просто ми кажи без звук
Нима ще спрем до тук?

 

 

На 29 юни 2018 година ни напусна един от най-талантливите, светли и усмихнати млади хора - пловдивският музикант Николай Николов – Ni.co, но именно от тук започна неговия безкраен път към сърцата на хората с най-силното оръжие, което той притежава – музиката. Музика, която във всяка своя нота даваше сила, във всяка своя дума – смисъл. Музика, която Ники не правеше със съзнанието за печалба, слава и многохилядни концерти, а музика, която се прави заради самата нея – да я има, да сплотява, да е опора. 

 

Затова и Ники правилно ни пита в песента “Да останеш тук” – кой е нашият свят? 


В свят на лъжа, неразбиране и безразличие ли живеем, или просто имаме нужда някой да остане до нас, за да може всичко това да изгуби значение? Кои са границите между световете, какво е времето там? Заслужава ли си всичко, в което хвърляме животите си всеки ден, ако краят за всички ни ще е еднакъв? Как се говори без звук? Кой ще ни чуе? И какво толкова имаме да кажем… 

 

В памет на Ники си зададохме всички тези въпроси, на които може би най-точният отговор е тишината и любовта. Но сега решаваме да попитаме и вас. Ежегодният конкурс за кратък филм или текст на пловдивския младежки портал MediaCafe.BG е в памет на нашия приятел Николай Николов – Ni.co и е на тема “Нашият свят”. Покажете ни вашия свят, разкажете го, задайте му въпроси, измислете си свят, ако трябва. Открийте онази призма, която пречупва вашата светлина и кара малките неща да се съизмерват със светове и вселени. Ние сме тук и искаме да я видим. 

 

Конкурсът е отворен за всички ученици и студенти и е с общ награден фонд на стойност 2000 лв. 


Творбите ще бъдат оценени от професионално жури, което ще бъде обявено на MediaCafe.BG съвсем скоро. Крайният срок за изпращане на видео файловете и текстовете е 15 ноември 2018 година. Няма ограничения относно начина на заснемане, видео и файловия формат, резолюция. Обемът на изпращаните текстове не трябва да надвишава три печатни страници. Жанрът е напълно свободен.

 

Изпращайте вашите творби и светове на: ulicata@mediacafe.bg. Очакваме ги!

 

Пълните условия на конкурса може да видите ТУК



Седмична програма