logo

plovdivclubs.com

Пуснаха билетите за концерта на Дева Премал и Митен на Античния
Пуснаха билетите за концерта на Дева Премал и Митен на Античния

Пуснаха билетите за концерта на Дева Премал и Митен на Античния

публикувана на 15.02.2012 02:54

 

 

От днес може да се сдобиете с билет за един от хитовите концерти в Пловдив тази пролет. На 22-ри май на Античния театър ще гостуват Дева Премал и Митен, както вече plovdivclubs разгласи. Билетите са на цени от 20 до 100 лева. Тях може за закупите от сайта Tiketpro от този линк.



Повече за артистите прочетете в следващите редове:

 

 

Дева Премал и Митен започват своето пътешествие в любовта и музиката през 1990 г., когато се срещат в един ашрам в Индия. Благодарение на техните концерти по целия свят и популярните им албуми милиони хора по света са се докоснали до спокойствието, изцерителната сила и радостта от пеенето на мантри, характерни за източните традиции, свързани с медитацията.

 

Първият албум на Дева „The Essence”, който се изстреля на върха на класациите за ню-ейдж музика по целия свят, когато излезе през 1998 г., постави началото на уникален музикален жанр, включващ древните мантри от Индия и Тибет в контекста на съвременната музика.

 

От тогава насетне Дева и Митен издават редица добре приети албуми с продажби из целия свят в над един милион екземпляра, а концертите им се преместват от малки помещения за практикуване на йога в концертни зали с хиляди места, катедрали и музикални фестивали по целия свят.

 

Тяхната музика прекрачва всички обичайни музикални граници и получава положителни отзиви от такива светила като популярния автор Екхарт Тол, който нарича тяхната музика „чиста магия”. Холивудската икона Шер обявява „The Essence” на Дева за „любимата ми музика при практикуване на йога”. Мотивационният гуру Антъни Робинс описва музиката им като „страстна и силна”. Дори се твърди, че Негово светейшество Далай Лама слуша тяхната музика в свободното си време, а когато чул Дева и Митен да пеят неговата любима мантра по време на частна аудиенция, възкликнал: „Прекрасна музика, прекрасна!”.

 

В последните години пеенето на мантри на санскрит, някога практически непознато на Запад, стана популярно покрай йогата и многобройната публика на различни концерти и йога фестивали възприе пеенето като лесен път към успокояване на сърцето и постигане на душевен мир. „Когато пееш мантри, навлизаш в състояние на тих, бликащ от енергия и обновяващ покой. Принципно това е причината всички религии и традиции да съдържат толкова много пеене в своите ритуали”, казва Дева. Тя също така отбелязва, че пеенето на мантри може да има изцерителен ефект на много равнища. „Санскритският език се основава на енергията – той е звукова медицина. Той има хармонизиращ и балансиращ ефект върху енергийните центрове на тялото – както физически, така и метафизически”.

 

Завладяващият най-нов албум на Дева „Password” е създаден заедно с Митен и Манос в края на тяхното световно турне през 2010 г. и набелязва ново и вълнуващо направление в тяхната уникална смесица на Изтока и Запада, включваща невероятната енергия на древните мантри в една богата смесица на звук и тишина. Вълшебният глас на Дева, воден от Митен и продуцента на „The essence” Риши, се носи по искрящите вълни от звуци, създадени от някои от най-добрите европейски млади джазмузиканти, подканящи ви да се завърнете у дома, при сърцата си. Както отбелязва Дева, мантрите са пароли, които превръщат ежедневното в нещо свещено.

 

Музикантите са на турне заедно с непалския виртуоз на флейта бансури Манос. Роденият в Катманду Манос започва своето пътуване в музиката с изтощителни упражнения по класическа индийска рага. По-късно той въвежда звука на бансури в много музикални жанрове – от джаз през келтска музика до един изключително популярен роксъстав в Катманду. След срещата си с Дева Премал и Митен в Сан Франциско по време на записите на техния албум „Embrace” от 2002 г. Маносе свири заедно с тях на концерти по целия свят и се появява в много от техните албуми, включително и в най-новия „Password”.

 



Седмична програма