logo

plovdivclubs.com

Ретро Парад в Пловдив на 25.05 - събота
Ретро Парад в Пловдив на 25.05 - събота

Ретро Парад в Пловдив на 25.05 - събота

публикувана на 24.05.2013 10:01

 

На 25 и 26 май ще се проведе 14-то ретро рали Розова долина.

13 музиканти от оркестър Brazz Villidj и Део ще свирят и забавляват в каросерията на 80-годишен камион Форд в ретро парад по улиците на града през уикенда. Шествието на стари но златни автомобили се организира от клуб Ретро на 25 май, в навечерието на старта на рали Розова долина, който е предвиден за неделя. Във веселата програма е включен и конкурс за елегантност, в който ще участват десетки изящни дълголетници на четири гуми и гордите им собственици.



Ретро уикенда стартира в 15.00ч. в събота. Сборният пункт на колите за парада е паркинга на Панаира. Точно в 16.30ч. Те ще се отправят в колона по маршрут - бул. Цар Борис III Освободител, бул. Дунав, бул. Васил Априлов, бул. България, ул. Победа, бул. Руски, бул. Шести септември, бул. Цар Борис III Освободител, бул. Христо Ботев, площад Гарата, ул. Иван Вазов до Площад Централен. Камионът с оркестъра и Део ще води шествието. 
 

 


В 17.00ч. автомобилите ще започнат да се подреждат на Централния площад. Там ще се състои конкурсът и ретро спектакъл, който ще продължи до 21ч. На другия ден от площада точно в 10.30ч. ще бъде даден стартът на рали Розова долина. Пилотите ще участват в два състезателни етапа – Пловдив/Хисар и Хисар/Калофер по правилата на принципа „Точна езда”. Целият маршрут на ралито е Пловдив-Хисар–Баня–Калофер-Карлово-Пловдив. Финалът и награждаването отново е на площада в 16ч.  През цялото време за доброто настроение  ще се грижат „The Smugglers Collective”.


Инфо: Podtepeto.com





Седмична програма