logo

plovdivclubs.com

Среща в Споменa бе неповторим
Среща в Споменa бе неповторим

Среща в Споменa бе неповторим

публикувана на 19.11.2012 11:32

Вечерта на 16. 11 в панаирното градче на Пловдив се проведе неповторимият спектакъл на Нешка Робева – „Среща в Споменът“, който събра под един покрив малки и големи любители на красивата музика и танца, правейки ги свидетели на забележителен, наситен с енергия спектакъл.

 

Събитието се осъществи по проекта „Народните Будители и Аз“, който вече обединява ученици от цялата страна и има за цел да укрепва българската самоличност,както и да възпитава младото поколение в родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие.

 

Организатори на събитието бяха клуб ЗОНТА Пловдив, Клуб Пловдив, Ротари Пловдив – Пълдин; Ротари - Пловдив; Ротари Пловдив – Филипополис, като средствата, събрани от постановката, са предназначени за целите на патриотичния проект. „Народните Будители и Аз“, предвижда на училищата да се предостави списък с имената на 71 български възрожденци, за чийто живот учениците да издирват и събират информация, обогатявайки знанията си относно житейските факти, значими дела и следи в историята на България, които тези личности са оставили. След което учениците, разделени в две възрастови категории, ще обменят помежду си натрупаните знания под формата на състезания.

 

Проектът съществува от 3 години насам, като за този кратък период от време само в Пловдивска област са взели участие близо 20 000 ученици от над 500 паралелки.

 

Организаторите на събитието бяха подсигурили една от най-големите зали в града, която обаче почти се оказа тясна за големия брой присъстващи. „Среща в Споменът“ е изграден на базата на емблематични световни и български хитове от близкото и далечно минало, разиграни на сцената като театър от виртуозните танцьори на Нешка Робева. Разнообразната музика с редуващи се настроения, динамиката, пъстрите тематични облекла, красивите усмивки и изключителната хореография, не оставиха никого от присъстващите в залата безучастен към изключителната енергия на спектакъла.

 


Седмична програма